Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vist per a sentència la repetició del judici per la crema de fotografies del rei

La defensa demana la nul·litat perquè se'ls va identificar a partir d'un fitxer "il·legal"
Durant el judici, Jaume Roure i Enric Stern, han insistit en què el judici és "polític" i en "no reconèixer el tribunal", que consideren "d'excepció i hereu del franquisme". Els joves s'han reafirmat en "l'oposició política" a l'estat espanyol i han advertit que la repressió "no aturarà ni l'esquerra independentista ni el moviment anticapitalista català". Comunicat d'Alerta Solidària

01/07/2008 15:39 Política
A més a més, han reiterat la seva oposició a la monarquia, "un símbol d'Espanya anacrònic, il·legítim i antidemocràtic".
 
Segons ha assegurat l'advocat, Benet Salellas, les identificacions es van fer a partir d'un fitxer dels Mossos d'Esquadra amb activistes polítics "que no reuneix els requisits legals" i per tant s'hauria infringit el dret dels acusats a la llibertat ideològica.
 
Per a Benet Salellas, l'únic argument de la causa que explica la detenció és que tots dos "són coneguts" de participar en actes de la societat civil gironina i per tant es pot concloure que els Mossos d'Esquadra "tenen algun tipus de fitxer" on s'emmagatzema "informació sobre les persones que participen en actes públics i polítics a la ciutat de Girona' que caldria declarar 'il·legal".
 
Tot i així, el jutge ha resolt la qüestió donant la raó a la fiscalia perquè, segons ha afirmat, cal suposar que els mecanismes de què van disposar els Mossos per fer les identificacions són legals i legítims, i aquest dimarts "no és el moment processal per resoldre aquesta qüestió".
 
Per la seva banda, fiscal ha afirmat que en el judici s'està condemnant "el despreci absolut a la Corona, no les idees, ni els pensaments, ni la llibertat d'expressió".
 
És per això, que la fiscalia ha sol·licitat 5.400 euros de multa per a cadascun. La sentència es coneixerà entre dimarts i dimecres de la setmana vinent. 
 
Roura i Stern han assistit al judici vestits amb samarretes on es podia llegir Jo també cremo la corona espanyola i Llibertat Franki i han estat acompanyats a la sala per una quinzena de joves vestits també amb samarretes reivindicatives.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid