Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Síndic de Greuges avala l'actuació policial sobre la crema de fotografies del Rei

La Plataforma Antirepressiva de les comarques gironines dóna a conèixer la resolució del Síndic de Greuges de la Comunitat Autònoma de Catalunya que avala el treball del cos policial autonòmic que no dubta en utilitzar dades d’emmagatzematge explícitament prohibit per la seva pròpia Constitució espanyola. Vegeu la nota d'ElPunt.cat.
Alerta Solidària ja va denunciar dies enrere la oportunitat perduda que suposa que la Sindicatura de Greuges encarni el Mecanisme de prevenció de la Tortura definit per les Nacions Unides i que comença a implementar-se als diversos Estats membres. Considerem que malgrat la propaganda que ens presenta el Síndic com una institució independent, està orgànicament vinculada i institucionalment compromesa en la defensa de l’status quo imperant. Això l’inhabilita per enfrontar-se a cossos policials i funcionarials quan aquests, en defensa del sistema “democràtic” es salten les garanties i els drets ja sigui per a abusar de persones detingudes o per assetjar-les per les seves idees i compromisos polítics.

Publiquem la nota emesa per la Plataforma Antirepressiva de les comarques gironines:

11/01/2010 18:53 Drets i Llibertats
Davant la recent resolució del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en la qual el Síndic assegura no observar indicis d’irregularitat en l’actuació dels Mossos d'Esquadra en la investigació policial relacionada amb l’acusació feta fa dos anys contra una vintena de catalans i catalanes per la crema de fotografies del rei espanyol, la Plataforma Antirepressiva de les Comarques Gironines vol fer públiques les següents consideracions:

⁃  Primerament, tal com es va fer palès durant els diversos judicis realitzats durant el 2008, volem constatar que la brigada d’informació dels Mossos d'Esquadra utilitza fitxers polítics de forma sistemàtica amb els objectius de perseguir i criminalitzar persones que pertanyen als moviments anticapitalistes i independentistes catalans.

⁃  Així mateix, creiem que en el seu informe, el senyor Rafael Ribó no contempla les proves que es van posar en evidència durant els esmentats processos judicials on els mateixos Mossos d'Esquadra reconeixien utilitzar fitxers polítics. Amb aquesta pràctica, els Mossos reconeixien vulnerar l’article 22 de la Llei de Protecció de Dades que no permet emmagatzemar dades de ciutadans i ciutadanes si no és que estan sent objecte d’una investigació o representen un perill real per la societat, supòsits que no s'adiuen amb les activitats que duien a terme cap dels 20 encausats abans de l’acte de la crema de fotografies del rei espanyol.       

⁃  Igualment, volem denunciar la manca de diligència de l'actual Síndic de Greuges. En aquest sentit, trobem a faltar una actitud valenta del senyor Rafael Ribó en aquest cas que situaria la institució del Síndic en el lloc que li correspon segons la mateixa llei: la defensa dels drets dels ciutadans i ciutadanes que resideixen a Catalunya.

⁃  Finalment, volem recordar que a l’actualitat, restem a l’espera que el Tribunal Constitucional resolgui el recurs presentat per aquesta mateixa assemblea contra la sentència condemnatòria a dos catalans per haver cremat fotografies del rei espanyol. Creiem que la crema de fotografies del rei espanyol s’empara dins el dret a la llibertat d’expressió i a la dissidència política davant un Estat que ens oprimeix nacionalment i social.

Per tot això, des de la Plataforma Antirepressiva de les Comarques Gironines manifestem que:

⁃  El Síndic de Greuges de Catalunya hauria de replantejar-se la seva resolució i posicionar-se clarament al costat d’aquells ciutadans i ciutadanes que cada dia pateixen els abusos policials gràcies a l’existència de fitxers polítics il·legals.

Tot i dubtar del bon funcionament de la justícia espanyola, confiem que el Tribunal Constitucional retirarà les condemnes als dos gironins que van ser condemnats per haver cremat fotografies del rei espanyol.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid