Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
continguts audiovisuals
La Plataforma per la Llengua celebra la tímida incorporació de títols en català de Netflix

La proveïdora de continguts audiovisuals més gran del món, Netflix, incorpora 4 títols en català.

01/03/2016 Llengua
“Planet 51”, "El secret dels germans Grimm", “Sky Captain i el món del demà” i “Diari d’una mainadera” són els primers títols amb els quals NETFLIX, el major proveïdor de continguts audiovisuals del món, incorpora el català com a opció d’àudio.

 El passat més d’octubre, Reed Hastings, CEO de Netflix, en la presentació de la companyia a Espanya, va assegurar que si es demostrava que existia una demanda real per a continguts en català no seria un problema afegir un altre idioma a Catalunya. Però no preveien la incorporació a curt termini. La Plataforma per la Llengua va iniciar, llavors, una campanya per demanar a la companyia americana que inclogués títols en català, #NetflixInCatalan, que va aconseguir més de 25.000 signatures de suport.

L’entitat espera que aquesta tímida incorporació sigui una declaració d’intencions per part de la companyia atès el gran volum de pel·lícules i sèries en llengua catalana. Segons el portal lingüístic ÉSadir de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, hi ha més de 11.800 títols de pel·lícules ja doblades o subtitulades en català, i la Generalitat ha creat recursos específics disponibles per a les plataformes de vídeo a la carta, com ara la base de dades de pel·lícules i sèries en versió original subtitulades en català que conté més de 500 registres.

També, cal recordar que ja existeixen altres plataformes de vídeo a la carta amb títols en català. Entre elles, una de les principals plataformes digitals al mercat espanyol, Filmin (www.filmin.es), que té un catàleg de pel·lícules en català  amb, actualment, uns 160 títols disponibles.

La Plataforma per la Llengua espera que en els propers mesos la companyia Netflix ampliï el catàleg de títols disponibles amb l’àudio en català i que es vagi normalitzant l’ús de la llengua catalana en totes les plataformes de contingut televisiu per internet.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid