Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ CONTRA LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
Un protocol policial obligarà a transcriure els discursos que "provoquin emocions" entre els assistents als actes de l'esquerra abertzale

Entre d'altres coses el protocol obligarà a la policia a transcriure els discursos quan "provoquin emocions entre els assistents", identificar el "bertzolari"  (si a l'acte hi ha versos imporvitzats) i realitzar una actuació similar si es fan ofrenes florals.

05/02/2016 Drets i Llibertats

La Fundación Policia Española ha impulsat un protocol per dotar les Forces de Seguretat de l'Estat espanyol d'una nova línia d'actuació davant "l'enaltiment del terrorisme" i evitar amb així la "disparitat de criteris" entre els diferents cossos policials a l'hora d'elaborar informes. Els seus impulsors el van registrar ahir a la Secretaria d'Estat de Seguretat. Té l'aval del Sindicato Profesional de Policia, l'AVT, Plataforma de Apoyo a les Víctimas del Terrorismo, Asociación Cuerpos y Fuerzas de Seguridad del Estado Víctimas del Terrorismo, Asociación d'ertzainas i Familiares Víctimas del Terrorismo, i Dignidad y Justícia. El protocol proposa un seguit de consideracions quan l'autoritat judicial sol·liciti als diferents cossos policials informes previs davant la celebració d'un acte de l'esquerra abertzale ("entorn terrorista" segons el protocol): Lloc, data i hora exacta. Identificació de les persones físiques i jurídica que el convoca, així com els seus antecedents policials i penals.

El protocol també obligarà a la policia a transcriure els discursos quan provoquin "emocions entre els assistents, aplaudiments i crits de joia". Anotar fets rellevants que alterin el normal desenvolupament i si es produeix la improvisació de versos, transcriure'ls indicant si estan dedicats a determinades persones (identificant el "bertzolari")  i realitzar una actuació similar si es fan ofrenes florals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid