Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CULTURA
Nou diccionari Amazic-Català / Català-Amazic

Llibres de l'Índex ha publicat un nou diccionari Amazic-Català / Català-Amazic. Els autors de l'obra són el lingüista i filòleg sabadellenc Carles Múrcia i el periodista, poeta i novel·lista de llengua amaziga Salem Zenia.

20/02/2016 Llengua

Llibres de l'Índex ha publicat un nou diccionari Amazic-Català / Català-Amazic. Els autors de l'obra són el lingüista i filòleg sabadellenc Carles Múrcia i el periodista, poeta i novel·lista de llengua amaziga Salem Zenia. El diccionari també ha comptat amb la col· laboració d’Aziz Baha i Hassan Akioud, entre d’altres, i amb l’ajut permanent del PEN Català i de l’Observatori Català de la Llengua Amaziga.

És un diccionari estàndard de la llengua amaziga (o berber) del Marroc i Algèria, principalment, amb una extensió potencial, en menor mesura, als dialectes de Tunísia i part de Líbia, que en el present diccionari no han estat específicament explotats.

Conté unes 20.000 entrades a la part català-amazic i unes 4.000 arrels a la part amazic-català, que recullen bàsicament el lèxic general, per bé que també incideix d’una manera especial en el vocabulari de l’educació i dels mitjans de comunicació, a fi d’atendre les necessitats educatives de les classes d’amazic que s’imparteixen a Catalunya, on l’amazic és, després del català i el castellà, la tercera llengua més parlada. Es clou amb un apèndix onomàstic de més de 1.000 topònims, més de 1.000 antropònims i prop de 200 etnònims.

L'any 1998 el Departament de traducció i interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona va publicar el primer diccionari Amazic-Català-Francès (centrat en el dialecte rifeny) amb el títol 'La llengua rifenya-tutlayt tarifit'.

Valora
Rànquings
  1. La Fiscalia demana sis anys de presó per una suposada participació en uns aldarulls durant una mobilització independentista
  2. Articular políticament la Unitat Popular i el republicanisme d’esquerres
  3. L’ANC anima a inscriure’s al registre de Consum Estratègic per engrandir els més de 148.000 canvis de contracte duts a terme fins ara
  4. Rèplica de Màrius Serra a Javier Cercas
  5. USTEC·STEs amb la mestra de Terrassa
  6. Coincidint amb la Diada Nacional es fa crida per assolir la República Confederal dels Països Catalans
  7. Discurs d’en Lluc Salellas al ple d’investidura a l’Ajuntament de Girona
  8. Un pres no pot ser democràtic
  9. La Intersindical-CSC es reuneix amb el conseller Jordi Puigneró per avançar en la construcció de la Generalitat de la República
  10. Es difonen diversos comentaris d'escarni dedicats a Quim Forn que han estat escrits per unionistes a les xarxes socials
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid