Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
M’encanta l’olor de les emissions
15/02/2016 Pau Juvillà

Per Pau Juvillà Ballester, regidor de la Crida per Lleida

“M’encanta l’olor de les emissions”.  Amb aquesta cita de Sarah Palin (destacada dirigent de la dreta mes conservadora dels EEUU),  Naomi Klein obre el llibre “Això ho canvia tot” un relat sobre la relació directa entre capitalisme i canvi climàtic, on fa una defensa d’un ecologisme que vagui a l’arrel del problema que no es altre que un sistema econòmic l’objectiu del qual és acaparar riqueses sense aturador i on  tots els recursos natural són susceptibles de ser consumits.

Es evident que l’ecologisme es també un motor de transformació social que qüestiona la base del sistema econòmic que volem subvertir. La lluita contra un sistema econòmic que exhaureix els darrers recursos fòssils amb tècniques absolutament agressives com el Fracking o que no dubta en deforestar regions senceres únicament per obtenir-ne un rèdit econòmic immediat condemnant les generacions futures, es una peça més per, com hem repetit sovint, canviar-ho tot.

Aquest gener diverses entitats ecologistes com Ecologistes de Catalunya, Depana IPCENA i SEO BirdLife feien públic un manifest on sota el títol “MEDI AMBIENT, UN DEPARTAMENT IMPRESCINDIBLE DEL NOU GOVERN PER GARANTIR EL FUTUR DE CATALUNYA” reclamava al Govern de Generalitat que recuperi el Departament de Medi Ambient.

Una demanda que penso que caldria recollir per garantir un pes significatiu de les polítiques mediambientals en el sí de la Generalitat tot establint mesures transversals amb la resta de departaments del govern. Un departament de medi ambient al que li hem de donar el contingut que nosaltres defensem, que no es altre que, des de l’ecologisme transformador, servir com a palanca de qüestionament del model econòmic en el seu conjunt evitant  únicament caure en establir mecanismes de gestió concreta i específica sense una visió global.

Com sempre hem fet dins de la CUP, cal escoltar els grups de treball i les nostres assemblees. Prendre la decisió amb debat i diàleg des de baix cap dalt, implicant-ne tota l’organització, debatent-la en espais amplis amb una decisió final amplia i compartida.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid