Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dos titellaires detinguts a Madrid per "enaltiment del terrorisme"

La Policia espanyola ha arrestat dues persones acusades d'"enaltiment del terrorisme" per exhibir en un espectacle infantil de titelles en una plaça de Madrid una pancarta en què podia llegir-se "Gora ALKA - ETA".

06/02/2016 Drets i Llibertats
Segons informa Naiz.eus  dos membres de la companyia Títeres desde Abajo van ser detinguts ahir a la tarda a Madrid acusats d'enaltiment del terrorisme, per desplegar un cartell en el qual es podia llegir «Gora ALKA-ETA» durant la funció infantil que representaven en el marc del Carnaval de Tetuan. Els titellaires arrestats formaven part de l'espectacle "La bruja y Don Cristóbal". L'obra representada aquesta divendres a la tarda a Tetuan comptava amb el subtítol "A cada cerdo le llega su San Martín", i es va estrenar per primera vegada el passat 29 de gener a la Biblioteca Social Libre Albedrío, després del que ha passat pel Centro Social Ocupado La Redonda, tots dos de Granada.

En una primera sinopsi que van publicar a la seva pàgina web el passat 1 de desembre, indicaven que en l'obra, la protagonista "serà la Bruixa", que tindrà per antagonista a diferents Don Cristòfols "que apareixen sota diferents formes: banquer, germana de la caritat, gossos guardians de l'ordre i la llei i jutge". "Tot i que la violència que patim és en part estructural, ells han triat alimentar el sistema i utilitzar els seus privilegis, mentre la Bruixa tria saber-se lliure sortir i qüestionar els seus pilars: la propietat privada, el monopoli de la força, la servitud del treball assalariat, els hàbits de consum, la pèrdua de sobirania sobre el propi cos, etc ... En la nostra obra, la Bruixa practica l'autodefensa i liquida als seus opressors a cop de porra, però una de les característiques de Don Cristobal és la seva immortalitat, així que els puristes no tenen que preocupar-se, ja que la seva descendència garantirà la perpetuïtat de la seva enverinat ADN", assenyalaven el 15 de desembre al web dedicada a parlar d'aquesta obra.

Segons la versió difosa per les agències d'informació, els pares dels nens assistents a l'espectacle han estat els que han cridat a la Policia espanyola. Agents de la Policia Municipal i espanyola han acudit al lloc de la representació després de la denúncia, i han detingut els dos titellaires. Aquestes mateixes fonts han explicat que els dos han estat traslladats a les dependències que la Brigada d'Informació de la Policia espanyola té a Moratalaz.

Les detencions han provocat una onada de comentaris a les xarxes socials i l'Ajuntament de Madrid ha assegurat que prendrà mesures legals contra els artistes que han protagonitzat «actes ofensius» al Carnaval. A més, explica que la Direcció de Programes i Activitats Culturals de l'Ajuntament va designar un director artístic perquè dissenyés la programació del Carnaval, que ha triat segons el seu criteri 15 activitats, i admet que aquesta obra no havia estat visionada amb antelació.

L'Ajuntament lamenta el que ha passat i atribueix als artistes contractats «accions ofensives, completament fora de lloc en qualsevol context i totalment irrespectuoses amb els valors de convivència, respecte i diversitat proposats per l'Ajuntament de Madrid». Els responsables de Madrid Destino, organisme dependent de l'Ajuntament de Madrid, presents han paralitzat la representació en el que han succeït els fets ofensius i després han presentat una denúncia als jutjats de la plaça de Castella, afegeix el consistori.Així mateix, la Regidoria de Cultura i Esports s'ha sumat a la denúncia contra la companyia teatral i està estudiant la depuració de responsabilitats sobre la programació d'aquest esdeveniment.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid