Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació popular
Els veïns de Viladamat voten diumenge les principals inversions del 2016

És la cinquena consulta que organitza l’Ajuntament governat per la CUP

28/01/2016 Política
Viladamat vota aquest diumenge 31 de gener les inversions a realitzar al llarg del 2016. Després del període de presentació de propostes, cinc són ara els projectes duts a deliberació popular. Aquest procés és possible gràcies al Reglament de Participació Popular, aprovat per l’equip de govern de la CUP.

El Reglament habilita l’anomenat Consell de Poble, l’ens encarregat de coordinar els processos de participació ciutadana i garantir la transparència i neutralitat. El Consell està format pels regidors, el jutge de pau, membres de totes les entitats locals i dues persones voluntàries en representació de la resta del poble.

El Consell de Poble ha regulat, enguany, el "Pla anual de Participació 2016". De moment ha recollit les propostes i n’ha estudiat la viabilitat. Diumenge, finalment, se sotmetran a votació popular sis d’aquestes propostes , de les quals se’n podran escollir dues: l’amortització del deute de l’Ajuntament amb SOREA en concepte d’una canalització (per valor de 7500€), diverses millores urbanes (per valor de 7500 €), la construcció d’un carril bici (per valor de 4000 €), o millores a local social (per valor de 7.500 €), són algunes de les propostes que es podran escollir.

L’Ajuntament explica que el 100% de les inversions reals del municipi es decidiran aquest any de forma participativa. Després de l’experiència positiva de l’any passat i l’execució de les propostes escollides, hi ha hagut un augment de la participació en forma de propostes. Però no és la primera vegada que l’equip de Govern de la CUP promou iniciatives d’aquest tipus. Ja el 2013, 49.000€ van ser votats en referèndum, en el marc del Pla Quadriennal de Participació (corresponent al PUOSC). L’any 2014 i 2015, van tenir lloc les primeres experiències de participació relativa a les inversions. I l’any 2012 es va votar la desqualificació o no d’uns terrenys industrials.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid