Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
L’Ajuntament de Viladamat convoca un referèndum per aprovar la modificació del POUM

La consulta, que es farà aquest diumenge 3 de juny, vol servir per ratificar la proposta de pla aprovada pel Consell assessor del Poble, o sigui, tots els regidors més els portaveus de les associacions del poble.

31/05/2012 Política
L’equip de govern de la CUPva entrar a governar el consistori viladamatenc el juny de 2011 amb la voluntat de fer una política municipal més participativa. Un any després, el govern municipal, conjuntament amb els regidors de l’oposició i els portaveus de les associacions del poble, ha decidit tirar endavant una consulta vinculant per aprovar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

El POUM és una de les decisions més importants del mandat i en els darrers 12 mesos, l’equip de govern de la CUP ha fet múltiples trobades per generar un consens entre el veïnat. Un dels inconvenients que s’ha trobat l’equip liderat per l’alcadessa Irene Palol són els tractes, desconeguts fins aquest mes de maig, que l’anterior alcalde havia fet amb l’empresa RUBAU SA i que comprometien el poble a pagar 128.000 euros a l’empresa si no es feia el polígon industrial requerit per l’empresa constructora.

Tot i aquests acords, que mai van passar per ple, el Consell assessor del Poble (el consistori en bloc i les associacions del municipi) ha decidit proposar un POUM com el del 2006 amb algunes esmenes tècniques que no inclogui el Polígon destinat a l’empresa RUBAU SA. Aquesta, doncs, va ser la proposta que dimecres va ser explicada als veïns en un acte a les 8 del vespre al local social i que diumenge es posarà a votació en el marc del referèndum.

Irene Palol, alcadessa de Viladamat, ha volgut destacar la “transparència i la participació” amb què el govern municipal ha tractat un tema tant cabdal per el poble com és el del POUM i ha afirmat que temes d’aquest abast cal que siguin debatuts, parlats i decidits entre tots els que viuen al municipi. Palol ha assegurat que la decisió serà vinculant i que el POUM ha estat “un primer exemple de noves maneres de fer política a Viladamat allunyant el poble de costums de segles pretèrits.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid