Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
20D
La CUP demana l'abstenció
18/12/2015 Política
La CUP  demana l'abstenció de vot davant de les eleccions espanyoles del proper cap de setmana. En un extens comunicat, la formació de l'esquerra independentista explica que com que l'Estat espanyol està immers, des de ja uns anys, en un procés de recentralització sobre la base de criteris neoliberals i d'un nacionalisme espanyol que malda per modernitzar-se, les eleccions del 20D s'han convertit en una oportunitat per les dretes i esquerres que pretenen «obrir vies ja esgotades de pacte i de negociació amb l'estat, per subordinar el dret a l'autodeterminació a les majories que s'articulin a l'estat espanyol».

El document de la CUP també explica que, a més, «el missatge que transmet la participació de forces que es presenten com a independentistes contradiu i posa en entredit la credibilitat del full de ruta que preveu una desconnexió institucional i una ruptura democràtica amb l'estat a 18 mesos vista». A més, davant la voluntat de les forces unionistes de presentar el 20D com una segona volta del 27S, les eleccions espanyoles es converteixen segons la CUP en «un terreny en què no hi ha res a guanyar».

La formació l'esquerra independentista acaba el comunicat defensant que la seva prioritat «continua sent teixir un nou país, uns nous Països Catalans, des de baix i des de l'esquerra», seguir treballant «per un acord polític global de ruptura democràtica amb l'estat espanyol, que inclogui una presidència de consens per sumar cada vegada més sectors socials per un projecte de país i de societat més lliure i més justa» i criden «a l'activació popular per a seguir defensant que la sobirania no es demana ni es pacta, sinó que es construeix dia a dia, amb actes desobedients si cal», fent referència al compromís desobedient fet públic pels càrrecs electes de la CUP en l'acte polític del passat dissabte a Celrà.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid