Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
“Una CUP forta és la via per assolir la independència, garantir els drets socials i aturar els macroprojectes”

El candidat de la CUP, Sergi Saladié, defensa un model alternatiu i planificat al territori per tal d’acabar amb el model que trinxa el territori i aboca a la precarietat laboral

16/04/2024 Territori

“Com més força tinguem la CUP més capaces serem de defensar un model alternatiu, un model planificat del territori i un model sense Hard Rocks, Lottes ni infraestructures d’aquest tipus que ens trinxen al territori, ens aboquen a la precarietat laboral i ens expulsen de les nostres cases i vil·les”. Així ha defensat el candidat de la CUP per Tarragona, Sergi Saladié, la importància de votar la candidatura de la CUP-Defensem la Terra a les eleccions generals del pròxim 12 de maig. Ho ha fet en una trobada de ‘La CUP en Ruta’ celebrada al Casal Sageta de Foc de Tarragona i participada per la candidata per Barcelona, Laia Estrada i la militància del territori per tal de preparar la campanya electoral.

Saladié ha criticat els diferents macroprojectes que se situen al Camp, Terres de l’Ebre i el Penedès, des del projecte del Hard Rock o l'empresa koreana de la Lotte que es vol instal·lar a Mont-Roig, tot advertint que aquestes suposen un perill tant en l'àmbit ambiental, com de salut, com de model econòmic i laboral que suposen. Per això, Saladié ha reivindicat “la defensa del territori, un canvi radical del model econòmic i la lluita per la independència com els pilars fonamentals de cara als següents comicis”.

La CUP com a garantia cap a la independència i els drets socials

Per la seva banda, la candidata a la presidència de la Generalitat, Laia Estrada, ha carregat contra els partits polítics que segueixen les polítiques de la patronal, situant a Junts i al PSC com els portaveus de Foment i advertint que “el seu decàleg de propostes en la que no teníen cap mena de pudor en desmantellar encara més els ja malmesos serveis públics amb retallades milionàries d’impostos pels més rics”. “Qui marca l’agenda a Junts és aquesta patronal que ni tan sols vol sentir a parlar d’un referèndum. ha preguntat la cupaire, tot destacant que el cercle d’economia ha posat sobre la taula que ara no és moment de plantejar un referèndum, i s’ha preguntat

Amb tot, Estrada ha assenyalat que aquesta és l'evidència més gran de què els drets socials i el procés d’independència sí que van de bracet i ha advertit que “aquells que ens neguen la nostra sobirania i el dret a decidir sobre els nostres recursos, també fan tot el que poden per negar-nos el dret a decidir com a poble”.

Amb tot, Estrada ha culminat assegurant que la CUP és la garantia que els avenços socials i cap a la independència vagin de bracet: “Perquè a nosaltres no ens ve a elaborar el programa polític cap empresari. Perquè nosaltres som la garantia que el Parlament no estigui lligat de mans i peus. Perquè quan la CUP ha estat determinant en la política del país, la patronal no ha tingut més remei que apartar-se de l’agenda política”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid