Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
Celrà acull un acte de suport als regidors imputats per l'AN espanyola

A l'acte hi assistiran l'alcalde de Celrà i regidors de poblacions denunciades per la fiscalia amb presència de la CUP, que de moment són Celrà, Igualada, Sant Cugat del Vallès i la Seu d'Urgell.

09/12/2015 Política

Sota el lema independència és desobediència, la CUP celebrarà dissabte a Celrà un acte de suport als càrrecs electes encausats per l'Audiència Nacional. L'acte es farà en aquesta població perquè és una de les que està sent investigada pel tribunal espanyol per haver aprovat una moció de suport a la declaració independentista del Parlament.

A l'acte hi assistiran l'alcalde de Celrà i regidors de poblacions denunciades per la fiscalia amb presència de la CUP, que de moment són Celrà, Igualada, Sant Cugat del Vallès i la Seu d'Urgell. També hi assistiran alcaldes i regidors d'altres ajuntaments amb governs de la CUP que, malgrat la persecució de l'Audiència Nacional, les darreres setmanes, també van aprovar mocions de suport a la Declaració de ruptura amb l'Estat. A l'acte, hi participaran diputats de la CUP-Crida Constituent i membre del Secretariat Nacional de l'organització. A més, hi seran convidats a participar-hi regidors i regidores d'altres formacions i d'organitzacions independentistes de la societat civil. 

 Benet Salellas: «No hi ha tribunal que pugui aturar la voluntat d'un poble; ni l'Audiència Nacional en forma de consells de guerra encoberts, ni el Tribunal Constitucional en sentències exprés escrites per militants del PP. La lluita i la fermesa de la nostra gent i, per tant, dels nostres càrrecs electes només obeirà les decisions sobiranes del nostre poble».

La CUP vol mostrar i oferir tot el seu suport als consistoris investigats per l'Audiència Nacional i defensa el dret d'aquests a la desobediència davant d'una institució il·legítima, anacrònica i hereva del Tribunal d'Ordre Públic franquista. La CUP vol ajudar a tots els regidors investigats a mantenir-se ferms en la defensa de la moció, perquè la formació considera aquestes desobediències com els primer passos cap a la creació de la república catalana.

La consellera de governació, Meritxell Borràs, ha convidat avui al Palau de la Generalitat als alcaldes i regidors investigats per l'Audiència per mostrar-los el suport del govern. A l'acte hi assistiran l'alcalde i dues regidores de Celrà, malgrat que la CUP critica que el govern no ha procedit a materialitzar encara els acords continguts en els annexos de la declaració del 9 de novembre.

Els regidors de la CUP de Celrà i Girona ja han fet públic que com que no reconeixen l'autoritat de l'Audiència Nacional no respondran a les peticions o requeriments que arribin d'aquesta o d'altres institucions de l'Estat espanyol com a conseqüència de la votació de la moció de suport a la declaració de ruptura. La Guàrdia Civil considera que després de la suspensió del Tribunal Constitucional de la declaració de ruptura, les mocions de suport dels ajuntaments catalans podrien representar delictes de rebel·lió i de sedició. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid