Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensions
La CUP, En Comú Podem i Retallades Zero-Grup Verd accepten les reivindicacions de la Marea Pensionista
18/12/2015 Drets i Llibertats

La Marea Pensionista va posar sobre la taula tot un seguit de reivindicacions a les formacions polítiques i només la CUP, En Comú Podem i Retallades Zero-Grup Verd han acceptat les seves peticions.

El PP i ERC  no ha respost a les peticions de la Marea pensionista. El PSC ho ha fet parcialment, negant-se a derogar cap de les reculades que ells van aplicar i de les reculades que el PP va aplicar tampoc es comprometen a suprimir-los íntegrament. CDC ha apuntat que les reformes que han recolzat tant del PSOE com del PP es neguen a la seva derogació. Accepten, parcialment alguns punts plantejats, entre ells, recuperar la revaloració de les pensions amb l'IPC i la cobertura de llacunes de cotització per al càlcul de la pensions. La UDC ha contestat de forma ambigua i sense concretar els punts exposats, segons el pensionistes i Ciutadans ha contestat generalitats, l'única cosa concreta és que volen partir de tots els anys de vida laboral per al càlcul de la pensió.

Els principals punts reivindicatius de la Marea Pensionista

1. Derogació íntegrament (a partir de l'1 d'agost de 2011), de les reformes aprovades pels governs del PSOE i del PP del Sistema Públic de Pensions i de la reforma Laboral aprovada mitjançant Reial decret Llei 10/2.010, de 16 de juny de mesures urgents per a reforma del mercat de treball i el Reial decret Llei 3/2012 de mesures urgents per a la reforma del mercat de treball.

2. Finançament del Sistema Públic de Pensions amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat, mantenint i millorant les actuals cotitzacions socials.

3. Pensió mínima d'1.000 euros/mes en la propera legislatura.

4. Derogació de l'actual sistema de cobertura de llacunes de cotització, durant el període de càlcul de les pensions, que pot arribar a representar en alguns casos, fins a un 38,10% menys en la pensió, en relació a la legislació anterior a agost de 2.011

5. Incorporació a partir de l'1 de gener de 2.016 al Règim General de la Seguretat Social a les/us empleades/us de la Llar, amb totes les conseqüències, inclosa la prestació per desocupació i la cobertura de llacunes de cotització.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid