Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua 2015
Perpinyà es prepara per a cloure una nova edició del Correllengua

S'han organitzat prop de 115 Correllengües arreu del Principat i 175 ajuntaments i consells comarcals s'han sumat a la moció de suport. L'activitat es perllongarà encara fins a finals de novembre.

06/11/2015 Llengua

El proper dissabte 7 de novembre es clourà oficialment la dinovena edició del Correllengua. La capital del Rosselló, Perpinyà, serà la ciutat que concentrarà els actes de clausura en una jornada festiva però també amb un fort component reivindicatiu. Sota el lema "Sem Catalunya Nord volem un estatut" les entitats de la Catalunya Nord reclamaran l'establiment d'un Estatut propi que reconegui explícitament i de manera efectiva l'oficialitat del català i el reconeixement de les arrels polítiques i culturals catalanes. 

Ells actes s'iniciaran a les 16h a la plaça de Catalunya amb la tradicional manifestació que tindrà el punt i final dues hores més tard al Castellet. Aquest marc serà l'escenari dels parlaments i de la lectura del manifest i, tot seguit, es donarà sortida a la marxa de torxes pel casc antic. Finalment, a partir de les 20h començarà a la Casa Musical l'acte més lúdic i festiu, amb els concerts de Ghetto Studio (Catalunya Nord),Mauresca (Occitània) i Feliu Ventura i el Xerramequ amb els Aborígens(País Valencià).

Hores abans dels actes de Perpinyà, Figueres haurà estat protagonista amb l'organització d'un Vermut Musical, a la Rambla figuerenca, a partir de les 11h. L'acte comptarà amb la presència dels castellers i la colla locals, i es lliuraran els premis dels concursos "Caça l'errada" i "Microrelats". El blues del grup Blues de Picolat amenitzarà la part final de la jornada matinal.

Enguany, i amb xifres encara provisionals, el Correllengua 2015 s'ha passejat per 115 pobles, ciutats i barris del Principat, una xifra molt propera a la d'altres anys. A més, ha comptat amb el suport explícit de 175 ajuntaments i consells comarcals, una xifra mai assolida fins ara i que dóna fe de la vitalitat i implantació del moviment. Des de la CAL volem agrair a tots els organitzadors l'esforç i dedicació per fer del Correllengua 2015 un èxit.

A part de Perpinyà i Figueres, altres viles surten al carrer aquest cap de setmana

Si no podeu desplaçar-vos a Perpinyà, no us preocupeu doncs teniu diverses alternatives que tot seguit us detallem. La vila de Bescanó organitza per primer cop el seu CLL amb la lectura de contes populars catalans i castanyada a la plaça de les Nacions, el divendres a la tarda. El mateix dia, el Vendrellrecordarà Ovidi amb el visionat del documental "Ovidi Montllor, crònica d'un artista" (Centre Cívic l'Estació, 19h). L'endemà, a partir de les 19, la plaça Nova allotjarà els actes centrals, amb la manifestació, el sopar popular i el concert acústic de Marina Ràfols.

A Mataró es durà a terme una altra jornada amb la conferència "Quina serà la salut del català en una Catalunya independent?" (Can Palauet, divendres, 19:30h). Per la seva part, Cassà de la Selva també homenatjaran Montllor amb una doble proposta: la projecció del documental"Ovidi per Ovidi" (divendres, auditori Sala Galà, 20h) i l'espectacle poètic i musical de record al cantautor de la mà de Jaume Calatayud i Vicente Monera (diumenge, auditori de La Salle, 12:30h)

Finalment, a Falset el dissabte s'inaugura l'exposició d'Antoni Miró"L'Ovidi Popular" (absis del Castell del Vi) i Sant Llorenç Savallreprendrà l'organització del Correllengua amb una munió d'activitats el mateix dissabte, des de les 10h del matí, amb xocolatada, pintada del mural commemoratiu, dinar popular,activitat castellera i concert de Xento entre els actes més reeixits.

L'activitat es perllongarà encara fins a finals de novembre

Malgrat que oficialment es clourà aquest proper cap de setmana, el Correllengua encara tindrà corda les properes setmanes a moltes poblacions de la geografia del país.

Aquest és el cas del Masnou que organitza una triple jornada de Correllengua entre el 13 i el 15 de novembre. Hi destacaran la xerrada de Pau Vidal a l'entorn del seu llibre "El bilingüisme mata" i el concert de Cesk Freixas. Al Priorattambé s'organitzen tres jornades completes, repartides al llarg i ample del mes de novembre, i que tenen en la figura d'Ovidi el seu eix vertebrador. El 14 de novembre,Arbeca s'engrescarà a gravar unaflashmob amb la participació de totes les entitats de la vila.

l'Arboç de nou recordaran Ovidi amb un ampli cartell d'actes dels que destaquem l'enlairament de paraules dirigida als més menuts, i el concert deVerd Cel. A Avià també la faran grossa el 21 de novembre amb el concert de la Terrasseta de Preixens.

Altres activitats tindran lloc a Cerdanyola del Vallès, el 12 de novembre, al barri barceloní de laSagrada Família i el Fort Pienc, el 21 de novembre, a Vandellòs el 22 de novembre i a Santa Coloma de Gramenet el 26 de novembre.

Per detalls sobre els horaris i dates de les activitats recordeu consultar l'agenda d'aquest mateix butlletí o al web de la CA


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid