Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyarem la batalla de Catalunya
07/08/2015 Blanca Serra
Blanca Serra Puig, membre de la CUP Barcelona i del Col·lectiu Drassanes Blanca Serra Puig, membre de la CUP Barcelona i del Col·lectiu Drassanes

Per Blanca Serra Puig, membre de la CUP Barcelona

Quan el 27 de setembre, al col·legi electoral, estiguem davant l’estesa de paperetes, prenguem-nos-ho amb calma i posem-nos a contestar amb el cor a la mà les raons següents:

1.- Estàs segura o segur que t’estimes més tenir per cap de l’Estat el fill de l’home triat pel dictador Franco, el rei Felip Vè del segle XXI ( no és cap error doncs el destructor de les llibertats dels Països Catalans per als regnes de la Corona catalano- aragonesa era al 1714 el número IV dels Felips) ho prefereixes, doncs, a tenir un president o presidenta d’una república triat per tu? No deixis que ningú decideixi per tu.

2.- Estàs segura o segur que ja t’està bé seguir vivint sota e clientelisme i la corrupció que s’ha escampat com la pesta per tot l’Estat Espanyol o t’agradaria més votar per un règim de transparència i regeneració democràtica que sigui d’estricta obediència catalana i, per tant, molt més controlable pels seus votants?

3.- Estàs segura o segur que és bo triar uns partits que dia sí dia també apliquen la censura sobre el símbols i la llengua del país, que posen multes i persegueixen les opinions que no els agraden o t’estimes més aquells partits que respecten la llibertat d’expressió i la pluralitat d’opinionsi la llengua del país?

4.- Vols que tornin els toros, vols que quan el teu parlament aprova unes lleis a favor dels que no poden pagar la factura de la llum o el lloguer de l’habitatge, vingui un tribunal espanyol i t’ho aboleixi ? o vols tenir prou poder i llibertat per fer les lleis que et calguin i que ningú te les tombi per la cara?

5.- Vols que quan pagues 10 te’n tornin 5 i a sobre et diguin que ets un insolidari, un escanyapobres i una rata usurera? O vols tenir el poder i la llibertat de recaptar tots els impostos de la teva terra per distribuir-los segons les necessitats teves i dels teus conciutadans i poder exercir una solidaritat autèntica i no forçada i garantir unes pensions dignes, una sanitat universal i una educació igual per a tothom?

6.- Prefereixes que vingui el polític de torn de Madrid a dir-te el que et convé i a ensabonar-te i assegurar-te que quan ell mani a Madrid et garantirà que podràs exercir el dret de decidir o t’estimes més tenir un parlament i un govern d’estricta obediència catalana que no admeti ingerències i interessos externs i treballi i actuï en favor d’un poble que decideixi per ell mateix com vol ser governat?

7.- Prefereixes agafar una papereta que t’asseguri que abans que res  passarà el pagar el rescat a la banca, l’amnistia fiscal als pocavergonyes, les privatitzacions i les retallades a les necessitats socials o vols agafar una papereta que et garanteixi que allò prioritari i inajornable serà una economia al servei de les persones, uns treballs pagats dignament?

8.-Vols que continuï la persecució i criminalització de les dones quan han de decidir si volen o no ser mares? O vols que la societat i les lleis respectin les decisions de les persones sobre el propi cos?

9.- Vols continuar pagant AVEs, aeroports buits, Zarzuelas i altres despeses i obres faraòniques al servei de l’especulació a gran escala o vols inversions per a un desenvolupament harmoniós del territori i un desenvolupament digne per a les persones?

10.- Vols viure sota una constitució espanyola que no es pot canviar  de cap de les maneres, que nega l’existència i els drets dels catalans com a nació, que no et dóna cap horitzó il·lusionant que no sigui acotar el cap i obeir i està plena de promeses falses com el dret a l’habitatge o a una ocupació digna o vols que comptin amb tu per elaborar i aprovar una constitució catalana que sigui un projecte ple d’il·lusió i esperança i una gran oportunitat de tenir un país millor?

Aquestes i altres preguntes ens hem de fer a l’hora d’escollir una papereta i votar per un Sí i un país independent o per un NO i un país dependent i sotmès o per un Potser Sí Potser No , depèn, ja ens ho faran des de Madrid, quan manin els bons...

Pensa-t’ho bé i com diu un conegut anunci has de dir-te a tu mateix o mateixa JO NO SÓC TONTO NI TONTA!!

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid