Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Ruptura
L’Ajuntament de Cerdanyola fa fora el retrat del Borbó

Després de 40 anys una de les parets de la sala de plens de l’Ajuntament de Cerdanyola estava presidida pel retrat del rei borbó

13/07/2015 Política

El retrat del rei ja no presideix l'Ajuntament de Cerdanyola des del passat ple extraordinari de dijous. Al seu lloc, ara, només queda la marca de pols que ha restat en retirar el marc i la imatge del borbó.

Cerdanyola Informa ha indicat que "durant prop de 40 anys una de les parets de la sala de plens de l’Ajuntament de Cerdanyola estava presidida pel retrat del Rei. Primer va ser Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias (Juan Carlos I) i des de 2014 Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia (Felipe VI). Però ara ja no és així, ara la monarquia no té cap representació dins de la sala de plens. Al seu lloc només queda la marca que va ser un passat on el retrat monàrquic estava “omnipresent” a tots els actes que es representaven en aquella sala, el rastre del que va ser una imposició de la Casa Real."

El gest polític es dóna dies després del ple d'investidura del nou govern amb Carles Escolà com alcalde, després que el Compromís per Cerdanyola-CUP (CxC) obtingués la majoria a les eleccions municipals, i el suport d'ICV, ERC i CiU.

Durant el govern d'ICV (2003-2007) l'aleshores alcalde Toni Morral, actualment vinculat a l'ANC, va fer desplaçar el retrat del rei a un lloc amb menys protagonisme, en un gest molt tímid però de fort simbolisme pel context en què es donava. Però després de la moció de censura que va fer finalitzar el govern d'ICV el 2009, el govern del PSC va tornar a donar rellevància institucional a la imatge del Juan Carlos I.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid