Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Manresa presenta una moció per retirar el retrat de Juan Carlos del saló de plens

La Candidatura d’Unitat Popular  (CUP) de Manresa presentarà una moció en el ple del dia 19 de gener a favor de retirar el retrat de Juan Carlos Borbón Borbón de la sala de plens de l’ajuntament a iniciativa d’una proposta de l’Assemblea de Joves de Manresa. Cal remarcar que en aquest ple es retirarà la medalla d’or de la ciutat al “Caudillo de España” i es portarà a terme el canvi de nom dels carrers Bisbe Perelló i Alcalde Montardit pel seu compromís amb el règim franquista. Tot plegat coincidirà amb la commemoració del 70 aniversari de la caiguda de Manresa el proper 24 de gener a mans de les tropes colpistes.

10/01/2009 17:03 Política

En aqueste petició es té present que Juan Carlos Borbon Borbon, actual rei d’Espanya, va accedir a aquest privilegi després de col·laborar colze a colze durant prop de 30 anys amb el règim dictatorial franquista i acceptar la designació de ser el seu successor al front de l’estat espanyol jurant fidelitat als principis del “Movimiento Nacional”. Després de més de 30 anys de la mort del “Caudillo de España” a qui l’ajuntament retirarà la medalla d’or de la ciutat en aquest ple, Juan Carlos Borbón Borbón no ha demanat disculpes per la seva col·laboració amb el dictador ni ha condemnat el seu règim.

És per això que  la CUP presenta aquesta moció entenent que de la mateixa manera que l’ajuntament retirarà els honors a altres persones que van estar compromeses amb el règim franquista i al mateix dictador, no hi ha motiu per a no fer el mateix amb el retrat que penja al saló de plens de qui va ser estret col·laborador i successor de Franco, Juan Carlos Borbón Borbón.

 

Per saber-ne més:

El 50% dels ajuntaments berguedans tenen el retrat del rei a la sala plens. Llibertat.cat

La CUP de Mataró presenta una moció per retirar o col·locar cap per avall el quadre del Rei 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid