Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ICV rebutja treure el retrat del rei de l'Ajuntament de Sant Cebrià

L'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) ha rebutjat penjar l'estelada al balcó per la Diada Nacional i també retirar el retrar del rei espanyol de la sala de plens. Destaca especialment la posició d'ICV, una formació que fa gala dels valors republicans.

La CUP d'aquesta població va presentar una moció que reclamava que es pengés l'estelada a la façana de l'ajuntament durant la Diada i la vigília. D'altra banda, tampoc va prosperar la iniciativa per retirar el retrat del rei de la sala de plens de l'ajuntament.

02/08/2011 22:09 Política
La CUP lamenta la decisió presa per l'ajuntament perquè les diferents consultes sobiranistes que hi ha hagut arreu del país "demostren l'anhel de llibertat del poble català" i denuncia que encara es facin distincions a l'hora de reivindicar la independència pel Sàhara o el Tibet i en canvi la dels Països Catalans es menystingui. La proposta va ser refusada tot i que fa tres anys la bandera va onejar al consistori amb motiu del centenari de la històrica bandera.

L'argument més repetit pels tres partits del govern que van refusar la moció, PSC, Tots per Sant Cebrià i ICV, és que l'estelada no representa tothom.

ICV republicana?

D'altra banda, la CUP diu no entendre que formacions que es diuen republicanes com ICV no tinguin la valentia per donar suport a la retirada del retrat del rei de la sala de plens "pel seu caràcter antidemocràtic en ser escollit successor natural de Franco i no haver condemnat mai el seu règim feixista".

Així mateix, la CUP recorda als quatre regidors de CiU que en el cas que tots ells haguessin donat suport a la moció en lloc d'abstenir-se el text hauria pogut ser aprovat.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid