Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
País basc
Al País Basc plantegen judicis populars a l'"Estat imperialista espanyol"

Recorden que l'Estat espanyol "no és qui per jutjar ningú", sinó que és l'Estat espanyol "qui ha de ser jutjat per la seva pràctica imperialista contra els pobles"

05/07/2015 Internacional

En un gran acte realitzat a Vitòria ahir i en el marc de la campanya "Herriak Lliure" com a resposta al judici contra Askapena i quatre dels seus militants el proper 19 d'octubre, es va plantejar que a pobles i comarques s'organitzin «judicis populars» contra «l'Estat imperialista espanyol» per la seva actuació "dins i fora d'Euskal Herria."

A l'acte, organitzat per Askapena, un dels participants a l'acte expressar que "Fem una crida perquè durant l'estiu ens organitzem als nostres barris, pobles o comarques, i així al setembre prenguem els carrers, omplim les places i jutgem l'Estat espanyol." Els encausats particpants a l'acte també van subratllar que l'Estat espanyol "no és qui per jutjar ningú", sinó que és l'Estat espanyol "qui ha de ser jutjat per la seva pràctica imperialista contra els pobles."

Es tracta de la resposta antirepressiva al judici del proper 19 d'octubre l'Audiència Nacional espanyola, que acusa cinc joves independentistes bascos-Walter Wendelin, Gabi Basañez, David Soto, Aritz Ganboa i Unai Vázquez-, per als quals la Fiscalia demana una pena de sis anys de presó. En aquest judici també és previsible que es demani la il·legalització d'Askapena , de la comparsa Askapena i de les organitzacions Herriak Aske i Elkar Truke.

A partir de setembre es portaran a terme petits 'judicis populars' a barris, pobles i ciutats del País Basc, dels quals es dictarà una sentència que serà presentada el 12 d'octubre, dia de "la Hispanitat."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid