x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
País basc
Al País Basc plantegen judicis populars a l'"Estat imperialista espanyol"

Recorden que l'Estat espanyol "no és qui per jutjar ningú", sinó que és l'Estat espanyol "qui ha de ser jutjat per la seva pràctica imperialista contra els pobles"

05/07/2015 Internacional

En un gran acte realitzat a Vitòria ahir i en el marc de la campanya "Herriak Lliure" com a resposta al judici contra Askapena i quatre dels seus militants el proper 19 d'octubre, es va plantejar que a pobles i comarques s'organitzin «judicis populars» contra «l'Estat imperialista espanyol» per la seva actuació "dins i fora d'Euskal Herria."

A l'acte, organitzat per Askapena, un dels participants a l'acte expressar que "Fem una crida perquè durant l'estiu ens organitzem als nostres barris, pobles o comarques, i així al setembre prenguem els carrers, omplim les places i jutgem l'Estat espanyol." Els encausats particpants a l'acte també van subratllar que l'Estat espanyol "no és qui per jutjar ningú", sinó que és l'Estat espanyol "qui ha de ser jutjat per la seva pràctica imperialista contra els pobles."

Es tracta de la resposta antirepressiva al judici del proper 19 d'octubre l'Audiència Nacional espanyola, que acusa cinc joves independentistes bascos-Walter Wendelin, Gabi Basañez, David Soto, Aritz Ganboa i Unai Vázquez-, per als quals la Fiscalia demana una pena de sis anys de presó. En aquest judici també és previsible que es demani la il·legalització d'Askapena , de la comparsa Askapena i de les organitzacions Herriak Aske i Elkar Truke.

A partir de setembre es portaran a terme petits 'judicis populars' a barris, pobles i ciutats del País Basc, dels quals es dictarà una sentència que serà presentada el 12 d'octubre, dia de "la Hispanitat."

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid