Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat internacionalista
Amics i amigues d’Euskal Herria s'integra a ÍTACA

El col·lectiu de suport al moviment independentista basc i contra la repressió en que pateix aquesta nació oprimida ha anunciat que s'integra "a l’estructura" d’ITACA

12/11/2014 Política

Amics i amigues d’Euskal Herria (AiAEH), un col·lectiu de suport al moviment independentista basc que va nàixer ja fa uns 10 anys, ha decidit integrar-se "a l’estructura" d’ITACA. El col·lectiu informa que no es dissol dins de l'organització internacionalista, i que pren aquesta decisió "per tal de poder consolidar la doble feina d’anada i tornada que ens vam marcar." 

Amb aquest empeltament AiAEH afirma que pretén millorar la xarxa dins els Països Catalans "per a poder explicar a casa nostra allò que passa a Euskal Herria, i d’altra banda compartir els anàlisis i experiències del poble basc, no només amb aquells que ja formàvem part del col·lectiu, sinó amb la resta de militants de l’esquerra independentista que fan una feina internacionalista."

A través d'un escrit s'explica aquesta integració "per poder consolidar la doble feina d’anada i tornada que ens vam marcar. Així, millorar la nostra xarxa dins els Països Catalans per a poder explicar a casa nostra allò que passa a Euskal Herria, i d’altra banda compartir els anàlisis i experiències del poble basc, no només amb aquells que ja formàvem part del col·lectiu, sinó amb la resta de militants de l’esquerra independentista que fan una feina internacionalista."

El canvi de la situació política al País Basc és un dels motius també d'aquesta unió a ÍTACA, ja que durant els darrers anys "han canviat moltes coses a Euskal Herria i com no, també als Països Catalans." D’una banda gran part de la solidaritat que en aquelles dates exercíem anaven molt concretades a denunciar il·legalitzacions, tortures, detencions, tancaments de mitjans de comunicació, operacions policials contra militants polítics en les diferents expressions de lluita que té el conflicte. Avui seguim denunciant judicis, amenaces, dispersió, aïllament, desatenció mèdica als presoners polítics bascos, però també hem de saber acompanyar noves iniciatives que sorgeixen de les classes populars ja sigui per denunciar la repressió o per a construir un futur de llibertat."

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid