Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Cadenes Humanes a Euskal Herria en suport a la Via Catalana

Les ciutats basques de Bilbo, Donostia, Gasteiz, Hendaia i Iruñea se sumen als anhels de llibertat del poble català

08/09/2013 Política

Ahir al migdia, a Hendaia es va fer la primera cadena humana de les cinc que havia convocat la plataforma Independenistak. A les 19h es van formar a la resta les ciutats de Bilbo, Donostia, Gasteiz i Iruñea, sota la idea de dos pobles amb un mateixa meta, la Independenxia. A Donostia, l'acció va comptar amb la participació de l'alcalde, Juan Karlos Izagirre, de Bildu.

Extreure lliçons per al recorregut cap a la independència

Independentistak ha exposat que el poble basc ha de tenir "el seu lloc en la nova onada independentista que s'està posant en marxa." En opinió d'aquesta plataforma independentista basca aquesta propera Diada serà una data "molt important en el recorregut que Catalunya està fent cap a la independència", que marcarà una "nova referència" i donarà un "fort impuls" al procés català, del qual, tot i les característiques "diferenciades i peculiars de cada procés polític", es poden extreure lliçons per al propi recorregut cap a la independència que "en algun moment haurem de iniciar".

A més de la participació de membres de Independentistak a la Diada, l'associació ha organitzat autobusos perquè la ciutadania basca sigui present a la cadena humana catalana. Els autobusos sortiran el dia 10 a la nit i tornaran quan hagi finalitzat la cadena humana en territori català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid