Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Occitània
Crida a fer dejunis simbòlics en suport d'un conseller d'Aquitània en vaga de fam per l'occità

Paral·lament s'han recollit més de 4.000 signatures 

02/06/2015 Internacional

Dàvid Grosclaude, periodista i conseller a Aquitània pel Partit Occità, fa set dies que va  començar una vaga de fam en defensa de la llengua occitana a la seu de la regió d'Aquitània, a Bordeus

"Els signes de menyspreu de l'estat francès envers la nostra llengua s'estenen i es multipliquen. El darrer ha estat la gota que ha fet vessar el got. He decidit de començar una acció que demana el vostre suport. És una acció en favor de la dignitat i la legitimitat del nostre compromís pel reconeixement de la llengua occitana", havia manifestat en un comunicat.

En el text, Grosclaude denunciava la desídia l'estat francès en la creació de l'Oficina Pública de la Llengua Occitana (OLOP). És un projecte que va ser votat per les assemblees regionals d'Aquitània i de Migdia-Pirineus el juny del 2014, però l'estat encara no hi ha donat resposta, malgrat que 'no requereix la publicació de cap decret al butlletí oficial' per a dur-lo endavant.

L'OLOP hauria de ser un organisme interregional per a promoure accions en favor de l'occità en unes quantes àrees i potenciar el desenvolupament de la llengua. "El nombre de parlants continua disminuint i és per aquest motiu que la prioritat de l'organisme per a la gent jove", explicava en el comunicat.

Crida a fer dejunis simbòlics en el seu suport

Ahir va saber que els seus companys al Consell regiinal de Migdia-Pirineus, Auvergne i PACA havien decidit dur a terme un acte simbòlic de dejuni entre 20:00h d'avui fins demà a les 08:00.

Amb aquesta primera acció, s'ha fet una crida a fer dejunis simbòlics de 24 hores com a "una demostració de la nostra determinació i, sobretot, un bon moment per cridar l'atenció i demostrar que aquest moviment no es limita a un individu i en un sol lloc. Tot el territori occità es refereix".

Recollida de signatures

A la xarxa, s'estan recollint signatures de suport "Vaga de fam per la llengua Occitana". De moment s'han recollit més de 4.000.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid