Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
David Gerboles, una precursor a Montcada del traspàs d'ultradretans a Ciutadans

El número 2 de Ciutadans (C's) a Montcada i Reixac és un conegut espanyolista vinculat a grups violents del RCD Espanyol amb vincles ultres, que va passar abans per UPyD

22/05/2015 Política

David Gerboles és un ultradretà vinculat al grups violents de seguidors del RCD Espanyol, resident a Santa Perpètua de la Mogoda però que centra la seva activitat a Montcada i Reixac (Vallès Occ.), i anteriorment a Sabadell, i que ha fet un rocambolesc itinerari per grupúsculs espanyolistes fins acabar a Ciutadans (C's), després de formar part d'UPyD.

El passat mes de desembre el conegut i veterà neonazi Jaume Farrerons penjava al seu bloc una notícia que anunciava que Gerboles seria "el nou candidat de Plataforma per Catalunya de Montcada i Reixac a les pròximes eleccions municipals. Després de la ruptura al si de Ciutadans ha donat el salt a la formació de Roberto Hernando. Ho ha anunciat a través del seu compte de twitter i un comunicat oficial que ha fet arribar als mitjans." Però Gerboles no s'havia mogut del partit d'Albert Rivera, per al qual ha fet campanya aquestes dies a la població el Vallès.

Es tractava d'una innocentada per posar de manifest el caire ultra d'aquest membre de C's. Una notícia de Sants Innocents que Ferrerons, crític amb la PxC després de partir peres amb Josep Anglada, havia penjat en clau ultra i en complicitat amb altres vells feixistes que havien passat a fer políticia electoral. La notícia, la llufa del 28 de desembre, havia estat presa del bloc "Les altres veus" de Montcada i Reixac, que es fotia de les propostes de regeneració política de Gerboles presentat com “el azote de los catalanes, rojos y guarretes montcadenses”.

Al seu bloc es percep actualment una moderació del discurs, però encara hi deixa comentaris com "es imprescindible para el cambio que todos los Ciudadanos necesitamos para limpiar nuestra ciudad", propi del discurs xenòfob i que les darreres setmanes també ha explotat el PP en algunes ciutats catalanes.

Precursor del pas de membres ultres a Ciutadans

Vilaweb va descriure en un article el recent traspàs massiu de membres feixistes a Ciutadans, a l'article "El problema de Ciutadans amb xenòfobs i feixistes a les llistes es fa gran." S'hi descriu com les eleccions municipals seran "una prova de foc per al partit d'Albert Rivera amb vista a les eleccions espanyoles, el gran objectiu a llarg termini." Ciutadans pretén arribar al màxim nombre de municipis i amb aquesta ràpida expansió ha acabat tenint un degoteig de conflictes a les llistes: molts candidats de C's havien format part de formacions ultres, tal i com es posa de manifest dia a dia.

El més recent ha estat la retirada de la candidatura de Barberà del Vallès després de saber-se que el cap de llista, Fran Delgado, havia estat número tres del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC) a les eleccions municipals del 2011. Poc abans el secretari d'organització del partit, Fran Hervías, declarava que 'Al partit no hi ha espai per als extremismes.'

Un altre cas destac en aquest article és el de l'Hospitalet de Llobregat, on una ex-militant de PxC, Montserrat Martínez, també formava part de la llista de Ciutadans. Martínez havia format part del partit de Josep Anglada fins a final del 2012 i des de fa un cert temps és afiliada a Ciutadans. Però va ser depurada en donar-se a conèixer la filiació ultradretana. Un cas idèntic al de la del número 13 de la llista de Vilassar de Mar, Juan Carlos Serrano Gil, antic coordinador de PxC al Maresme. Serrano també va ser cap de llista pel partit xenòfob per Pineda de Mar l'any 2011.

Gerboles ha estat, bé que poc conegut, un precursor del pas de membres de la ultradreta tradicional a C's, que en incomptables casos ha tingut com a planter els grups de seguidors violents del RCD Espanyol (i concretament les Brigadas Blanquiazules).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid