Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ultradreta
Renou per l'ultradretà que presideix SCC i que rebrà el guardó del Parlament Europeu

Nació Digital publica un seguit d'informacions sobre els vincles feixistes del president de Societat Civil Catalana (SCC), que demà serà guardonat pel Parlament Europeu. Un premi pel qual l'entitat SCC ha rebut les felicitacions de Mariano Rajoy, de Pedro Sánchez i de Miquel Iceta (PSOE), de José Montilla i de la líder d'UPyD, Rosa Díez

 

24/02/2015 Política

Nació Digital ha publicat aquest vespre una notícia que demà remourà el panorama polític català: el Premi Ciutadà Europeu 2014 que serà atorgat demà pel Parlament Europeu a Societat Civil Catalana (SCC) a petició del PP es convertirà en un escàndol sobre els forts vincles de l'espanyolisme amb l'ultradreta violenta. L'entitat SCC està liderada per un Josep Ramon Bosch, feixista de llarga trajectòria i que ha participat en actes de la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF) i s'ha mostrat admirador confés del dirigent ultra Blas Piñar.

Tal i com explica l'article de Nació Digital, el responsable de SCC prové d'una família de marcat passat franquista i lligada a Fuerza Nueva. El seu pare, José M. Bosch Espinet, va formar part de la llista del partit de Piñar el 1980, i fins fa poc organitzava una missa anual en honor a Franco cada 20 de novembre a Santpedor (el Bages).

L'escàndol per aquest premi es sobredimensiona pel fet que l'entitat espanyolista ha estat felicitada tant pel president espanyol, Mariano Rajoy, però també pel líder del PSOE, Pedro Sánchez, i del PSC, Miquel Iceta, així com el de l'expresident de la Generalitat José Montilla o la líder d'UPyD, Rosa Díez, entre d'altres personalitats.

L'Eurocambra que ha decidit premiar l'entitat espanyolista també ha quedat en envidència, ja que atorgarà el premi a un seguidor feixista vinculat a grups violents (Fuerza Nueva i les seves juventuts, que van sembrar el terror durant els anys setanta i vuitanta, sent responsables d'una llarga llista de crims). L'òrgan de la UE, que va decidir premier SCC per "promoure valors tan importants com la concòrdia, la convivència, el respecte, la tolerància, la llibertat d'expressió i el diàleg", s'haurà d'empassar un gripau ultradretà, demà, a no ser que a darrera hora corregeixi aquesta "relliscada" i faci marxa enrere.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid