Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Inaugurant el LIDL i malmetent moltes coses
28/02/2015 Jordi Navarro
Jordi Navarro és geògraf i regidor a Girona per la CUP Jordi Navarro és geògraf i regidor a Girona per la CUP

Per Jordi Navarro, geògraf, militant de la CUP i regidor a l'Ajuntament de Girona

El LIDL de les Hortes de Santa Eugènia ja ha estat inaugurat. Ahir el nou centre comercial obria les seves portes i al seu torn s'obre una nova etapa comercial de la ciutat tot engolint un tros de les nostres Hortes de Santa Eugènia.

Els comentaris que ahir sentia pels volts de l'Escola Oficial d'Idiomes eren ben clars: "on aparcarem ara?" Aquesta era la principal preocupació sobre l'obertura d'aquest nou supermercat. Intueixo que les coordenades del debat públic poden seguir aquesta tendència un cop s'hagi construït i obert el MCDonald's i l'ALDI que s'hi preveu en un futur proper.

Probablement l'euforia consumista i acrítica que torna a imperar a la nostra societat aflorarà i el trànsit de cotxes i consumidors serà un bon batibull. I és més que probable que poca gent es fixi en la destrucció paisatgística que ha suposat aquest edifici horrible al bell mig de les Hortes de Santa Eugènia. Això és el que deuen pensar els membres de l'anterior govern que van votar i aprovar menjar-se un tros d'hortes. I això és el que deu pensar el nou govern. Uns i altres fan veure que es consolen afirmant que les Hortes estan ben protegides. Que hi farem!

Trànsit de cotxes, pèrdua de comerç de barri, destrucció de les Hortes, pèrdua de biodiversitat, model de consum acrític i de mala qualitat....aquests son els ingredients d'aquest nou desenvolupament comercial en aquest sector del nostre municipi. Un model que domina en el conjunt del país, una autèntica llàstima. Cada cop que passo per allà no puc evitar sentir un petit calfred a l'espinada, però sé que els qui ens refermem en la necessitat de construir un món millor no som una minoria insignificant.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid