Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#ovidipopular
Hi haurà un segon concert de l'homenatge a Ovidi al Tradicionàrius

Després de l'èxit de convocatòria i d'haver exhaurit les entrades de la sessió de les 22 h, el Festival Internacional de Folk organitza una segona sessió del concert Ovidi Popular, 20 anys! el mateix dia 20 de febrer a les 19 h.

18/02/2015 Cultura

El Tradicionàrius al barri de Gràcia de Barcelona,  en complicitat amb el festival BarnaSants, que dedica la seva vintena edició al cantautor d'Alcoi, organitza un homenatge basat en l’obra d’inspiració popular i tradicional d’Ovidi Montllor.

Hi actuaran algunes de les veus més emblemàtiques del folk dels Països Catalans, com Miquel Gil, Pep Gimeno 'Botifarra', Artur Gaya, Toni Torregrossa i Jordi Fàbregas, que sota la direcció de Pau Figueras i Tóbal Rentero interpretaran el repertori connectat amb la tradició del músic d’Alcoi.

Serà un espectacle únic, i després d'haver exhaurit totes les entrades l'organització ha decidit programar un nou passi a les 19 h. Les noves entrades es poden comprar a través d'aquest enllaç.

OVIDI POPULAR, 20 anys!

Espectacle basat en l’obra d’Ovidi Montllor d’inspiració popular i tradicional

Un dels ingredients essencials en l’obra d’Ovidi Montllor és, sens dubte, la tradició musical del país. Ovidi era un home extremadament arrelat als seus orígens populars: era de poble i de classe obrera, “per condició, senyors, sense terres, i per idea, senyores, esquerrà”. Coneixia de primera mà els peculiars mecanismes creatius i expressius de la cultura popular i així els feia servir en la seva música: “Em sembla que dins de les meues cançons es troben records de totes les edats i de tot temps”, confessava en una entrevista primerenca publicada per la revista Gorg el maig de 1971.

És bastant fàcil, doncs, rastrejar els elements procedents de la tradició oral que Ovidi incorporà a les seves creacions. Sobta ara, en la distància, la naturalitat amb què hi encaixaven totes les peces, sense necessitat de discursos programàtics de recuperació o renovació del folklore ni altres escarafalls a què ens hem anat acostumant. L’espectacle Ovidi Popular posa l’accent en aquest vessant del seu repertori: un homenatge servit per algunes de les veus més emblemàtiques del folk dels Països Catalans sota la direcció musical de Pau Figueres i Tóbal Rentero.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid