Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salu
Forcades crida a participar en la manifestació contra el consorci de Lleida en un vídeo

Enregistra un video cridant a assistir a la manifestació del 21 de febrer contra el consorci sanitari de Lleida

12/02/2015 Salut
La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha publicat aquest dijous un video on Teresa Forcades suma la seva veu al moviment ciutadà d’oposició al consorci canitari de Lleida detallant els arguments que la fan posicionar en contra del projecte.
Forcades adverteix que el consorci facilitarà l'opacitat en la gestió de la sanitat lleidatana i recorda que "els dotze consorcis sanitaris vigents a Catalunya acumulen més del 95% de casos de corrupció en sanitat". Denuncia que el consorci "és un instrument per escapar del control directe del Parlament" i que "no es vincularà a la Llei d'incompatibilitat d'alts càrrecs". 
Forcades desmenteix que les externalitzacions i privatitzacions millorin el sistema santari recordant que "l'Organització Mundial de la Salut va situar l'any 2000 el sistema sanitari públic espanyol en la posició número set en qualitat assistencial, mentre que sistemes privats com el nord-americà es situaven desenes de posicions més avall".
Deuncia que projectes com el consorci són un atac al caràcter universal de la sanitat i pretenen distingir "entre una ciutadania de tipus A i una de tipus B en funció de la capacitat adquisitiva que es tingui per pagar la sanitat privada".
Conclou que "si algú vol organitzar millor la sanitat pública de Lleida, que reforci l'Institut Català de la Salut" i fa una crida a assistir a la manifestació del dissabte 21 de febrer a les 18h a la plaça Sant Joan de Lleida, que exigirà la paral·lització de projecte.
Forcades participarà aquest dissabte d'una conferència a Bellpuig, juntament amb el Dr. Lluís Capacete (12h Teatre Armengol) i a l'acte polític que clourà la manifestació del 21 de febrer, juntament amb els editors de la revista Café amb Llet.
D'altra banda, el divendres 13 a les 20h a les Borges Blanques l'economista Josep Manel Busqueta i la metgesa Isabel Tarruella oferiran una xerrada argumentant l'oposició al consorci i el dimarts 17 a les 19.30 a la sala de plens de l’Ajuntament de Tàrrega es celebrarà l'acte 'El municipalisme s'oposa al consorci sanitari' a Tàrrega, amb la participació d'alcaldes i càrrecs electes d'ajuntaments i del Parlament.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid