Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP BARCELONA
CUP-Capgirem Barcelona is presented as a separation candidature for the City Council

“It’s not about creating electoral nodes in the districts, but to strengthen the associations of those and promote a common vision, at city level, that inspires us”

10/02/2015 Freedom.cat

The name of the separation candidature was presented at Barcelona’s City Council, CUP-Capgirem Barcelona. The choice of the name was the result of a participatory process open to residents of Barcelona with more than 1400 casted votes and governed by the identifying principles of the separation from the model of the last 30 years of Barcelona’s City Council.


We got here through a space of convergence of people from different areas, agents and political and social struggles, that have been found I various Municipal Popular Meetings (TPM). At the last one, it was decided to deepen the articulation of a political separation in Barcelona and begin a process of incorporation as a municipal candidature, under the identifying principles of the separation, already approved in previous meetings.


List and program


Following the deliberative assembly’s methodology of active participation and empowerment, during the month of February, the candidature will promote open assemblies in neighbourhoods and districts to decide the electoral list and the program at a local level.


The proposal of the list’s preparation has been done under criteria such gender equality, group project of representative persons from the districts and not presentation to the list, but proposal, and if the candidate is accepted, has to agree and accept the code of ethics, the principals of political intervention and the politic program emerged from the Municipal Popular Meetings (TPM).


The lists are made through a process of open deliberative assemblies, where 5 persons will be chosen to head the list, 20 heads for the district list (whom will compete for the district councillor position), 15 persons representing the different struggles and 3 symbolic representatives.


It will be during the 4th Municipal Popular Meeting, held on February 28, when it will be decided the order of the persons nominated to head the list and the rectification of the electoral list from the open assemblies and working groups of the programed priorities. There will also be presented for validation the municipal and districts political program, the announcement of theme days for redressing the city, the organizational structure of the candidacy and the final ratification of the code of ethics.


CUP-Capgirem Barcelona bid aims to promote a municipal project that works for the districts (and their people) and not the other way around. “A process that has no intention of replicating existing spaces, on the contrary, it’s also an exercise of recognition of all those spaces which, in the current social, political and economic context, also share the need and desire to promote a convergence of movements, struggles and unorganized citizens. It’s not about creating electoral nodes in the districts, but to strengthen the associations of those and promote a common vision, at city level, that inspires us to work together to redress Barcelona” have pointed at the press conference the spokesmen of the candidature.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Són culpables i els volem a casa
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  7. Llibres del Segle publica "Elements per a una Sintaxi Nacional" per Carles Benítez, Carles Castellanos i Manuel Costa-Pau.
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid