Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
Protestes de tota mena contra el govern de García Albiol a la plaça de la Vila de Badalona

Més de 200 persones van fer present les seves reivindicacions davant el consistori badaloní: treballadors i treballadores de BSA Badalona Serveis Assistencials, una entitat enitat islàmica, la FAVB i l'Àngora Ciutadana, entre d'altres, van fer sentir el seu rebuig envers el govern de García Albiol

28/01/2015 Política

El ple municipal d'ahir a Badalona va quedar marcat per les protestes a peu de la plaça de la Vila. Nombrosos col·lectius s'han havien realitzat una convocatòria a la Vila de Badalona per mostrar el seu desgrat amb el govern local, a mans del PP. Més de 200 persones van fer present les seves reivindicacions davant el consistori badaloní.

Un dels convocants era la FAVB, que instava al govern de García Albiol a retirar immediatament la multa de 15.000 euros a cinc membres de la Taula de Mobilitat que al setembre van pintar un pas de vianants reivindicatiu a Can Ruti.

A la protesta s'hi van afegier els treballadors i treballadores de BSA Badalona Serveis Assistencials (empresa pública que gestiona l'Hospital Municipal, el Centre Sociosanitari El Carme i alguns dels Centres d'Atenció Primària de la ciutat), amb pancartes com "la teva salut està en perill lluita" i "la salut no es retalla." Els concentrats van mostrar també el rebuig a les retallades i per la defensa dels seus drets i de la sanitat pública. També el rebuig frontal a la proposta de l'empresa de mantenir retallat el seu sou un 5%.

Entre els concentrats a la plaça de la Vida també es trobaven membres de la comunitat islàmica Al-Riduan, com a resposta al tancament de la seva entitat, víctima de les mesures xenòfobes de García Albiol.

L'Àgora Ciutadana contra la desraó xenòfoba d'Albiol

Ahir també es va realitzar el ple alternatiu de l'Àgora Ciutadana a Badalona. Es tracta d'una plataforma integrada per més de trenta entitats badalonines, que tenen com a objectiu debatre a l'espai públic, de forma oberta i participativa, sobre els temes d'interès de la ciutadania.

La trobada alternativa d'ahir, però, estava centrada en el rebuig contra les manifestacions xenòfobes que va fer l'alcalde de Badalona a les xarxes socials després dels atemptats a França. Per denunciar la nova albiolada es va portar a terme la lectura d'un manifest i minut de silenci en homenatge a les víctimes de l'atemptat de Charlie Hebdo.

Aquest Ple Alternatiu va tractatrtemes com la immigració, i l'acord dels partits polítics per evitar l'aplicació de la normativa de reducció de càrrecs públics i Urbanisme a Badalona (El Port, Mercadona de Pomar, la Penya, C.F. Badalona, entre altres...).

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid