Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
Veïns de Badalona s'apleguen a plaça de l'Ajuntament per cantar "l'Estaca"

Com a protesta per l'intent de prohibició del PP que sonés la cancó a la cloenda del Festival de curtmetratges Filmets

29/10/2014 Política

Ahir a la tarda, centenars de veïns es van acostar a la plaça de l'Ajuntament de Badalona per cantar l'Estaca,  en resposta a l'intent del dirigent del PP i gerent Badalona Comunicació, Alberto Fernández Saltiveri de prohibir que sonés la cançó durant la cloenda del Festival de curtmetratges Filmets. La concentració havia estat convocada per la CUP i va tenir lloc lloc paral·lelament a la celebració del ple municipal.

Dissabte passat, durant el lliurament de premis, Martí Serra, saxofonista de la Filmets Band, va dirigir-se al públic present per dir: "Aquest matí ha passat una cosa molt greu. Ha vingut un senyor i, per increïble que sembli, ha dit que manava molt, que manava molt més que l’Agustí [Argelich, director del festival] i que L'estaca no es tocava ... A aquesta persona i a qui sigui que representa, hem de dir-li que les coses ja no funcionen així". Tot seguit Serra va tocar L’estaca amb el saxofon i el públic la va cantar. Un cop van acabar de cantar una part del públic va cridar “independència”.

L'intent de censura va provocar la reacció de diverses organitzacions i entitats com per exemple Òmnium Cultural que ha demanat la dimissió del gerent de Badalona Comunicació Alberto Fernández Saltiveri o la CUP Badalona que va fer un cartell on es veu una imatge de l’alcalde de Badalona (PP) Xavier García Albiol amb el text “Segur que tomba, tomba, tomba #foraalbiol”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid