Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Ha mort Oriol Canals (Oriol Foll), cantant i animador infantil

Canals, que ha mort en accident a Indonesia mentre es trobava de viatge de noces, es definia com "educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites inconformista de vocació"

27/12/2014 Cultura

Oriol Canals i Boix, cantautor conegut pel nom d'Oriol Foll i animador infantil, antic líder del grup Kumbes del Mambo, ha mort aquest dissabte d'accident de motocicleta a Indonèsia, on es trobava de viatge de noces passant les vacances de Nadal.

Tal i com indicat el web d'Enderrock, Canals es definia com "educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites inconformista de vocació". La seva vida artística es desplegava com a cantant i líder de Kumbes del Mambo, com a animador infantil, com a cantautor i tantes coses més.

Va impulsar projectes intermitents del barret com Les Granotes de la Bassa o el grup d'havaneres iconoclastes Es Pescadors de ses Polles d'Aigua des Daró. Anteriorment també havia editat un disc amb el grup Cavall de Cartró: Dansim dansam (PDI, 2001).

Canals fou també l'impulsor del Biberó Rock, un festival musical adreçat al públic familiar que tenia lloc cada estiu a Can Joval, una casa de colònies de Clariana de Cardener, a prop de Solsona, va participar en nombrosos actes del teixit popular i independentista, i va promoure l'homenatge que diversos animadors catalans van fer a Xesco Boix amb motiu dels 25 anys de la seva mort, i que es va reflectir al disc Encaraensencantes (Rediscus!, 2009). Oriol Canals era fill d'una cosina de Xesco Boix.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid