Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TRIBUNAL CONSTITUCIONAL
El Govern no permetrà l'ús del "fracking", malgrat la suspensió del TC espanyol

Ahir el TC va suspendre la llei catalna que prohibeix l'ús de la fractura hidràulica

20/11/2014 Territori
Logo  de la Plataforma Aturem el Fracking (PAF) Logo de la Plataforma Aturem el Fracking (PAF)

El secretari d'empresa de la Generalitat, Pere Torres, ha assegurat que el govern català no permetrà l'ús de la tecnologia de el ‘*fracking’ al seu territori, a pesar que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès provisionalment la llei que ho prohibeix.

Pere Torres ha dit que “si no és amb aquesta llei, el govern de Catalunya ja trobarà qualsevol altre instrument que permeti prohibir el fracking, cas per cas si fos necessari“.

El secretari d'empresa i Competitivitat ha criticat que el Govern recorri davant el TC “qualsevol iniciativa que prengui la Generalitat per intentar conformar un model que sigui propi del país”, com ha succeït amb la prohibició de el fracking o amb el decret de pobresa energètica.

Ahir, el Tribunal Constitucional espanyol (TC ) va admetre a tràmit el recurs del govern de l'Estat contra la llei catalana que prohibeix la fractura hidràulica fracking en aquesta comunitat i ha suspès provisionalment la norma recorreguda.

El govern espanyol considerava en el seu recurs que havien estat envaïdes les seves competències i feia referència al cas de Cantàbria , el seu establiment d'una prohibició anàloga i l'anul·lació ja decidida pel Tribunal Constitucional.

En el cas de Cantàbria i la Rioja, el TC ja ha donat la raó al govern espanyol.  A Cantabria i Catalunya, de moment la llei ha estat suspesa.

La normativa catalana detalla que la fracturació hidràulica no és permesa "quan pugui tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques o socioeconòmiques de la zona". Concretament, es tracta de l'article 167.1 i les disposicions transitòries 5a i 8a de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de l'anomenada llei d'acompanyament dels pressupostos -Llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic de Catalunya-.

El fracking és una tècnica per la qual es trenca la roca mare i s'extreu gas contingut en la pedra destruïda.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid