Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Mataró se suma a la cinquantena de municipis que s’han declarat “lliures de fracking”
05/04/2013 Territori
Aturem el fracking Aturem el fracking

El Ple de l'Ajuntament de Mataró va aprovar ahir la Declaració institucional presentada per la CUP on es declara Mataró municipi lliure de fractura hidràulica horitzontal coneguda com a “Fracking”.

La moció també exigeix al Govern  que suspengui els permisos d’investigació d’hidrocarburs per iniciar les prospeccions per la tècnica del "fracking" a Catalunya –tant a l’empresa Montero Energy com a qualsevol altra que ho demani, amb les mateixes finalitats– fins que el Parlament de Catalunya no aprovi una llei que impedeixi aquesta tècnica d’explotació, per raó dels seus greus impactes ambientals.

En aplicació del nou ROM, la moció es va debatre a porta tancada en Junta de Portaveus abans del Ple, i va ser aprovada amb els vots a favor de CUP, ICV, PSC, i PxC, el vot en contra del PP i l'abstenció de CiU.

Amb les últimes mocions aprovades a Mataró, Lleida, Sant Vicenç de Torelló i La Garriga, ja son 51 els municipis que s’han declarat “lliures de fracking”.

Fins ara, ja son 80 les entitats que s’han adherit i donat el seu suport de manera formal a través de la web i 333 persones a títol individual. 76 persones s’han ofert a col·laborar directament amb la plataforma. 50 municipis, 3 comarques i 1 diputació provincial s’han declarat ja lliures de fracking. I la previsió d’adhesions i declaracions en les pròximes setmanes és que sigui constant.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid