Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Sospites que l'atemptat contra l'escultura de la Sardana tingui una motivació espanyolista

Aquesta icona de la ciutat de Barcelona ha patit una destrossa de quatre dels braços de les vuit figures, en una acció similar a la dels grups ultres d'aquests darreres mesos

20/10/2014 Política

El conegut monument d'homenatge a la Sardana situat a Montjuïc ha estat objecte d'un atemptat que se se sospita que podria haver estat obra d'un grup espanyolista. Aquest diumenge l'escultura ha aparegut mutilada.

Quatre dels braços de les vuit figures van ser arrencats de l'escultura i destrossats.

El tipus d'acció és molt similar als atemptats de grups espanyolistes com els que van atacar diferents monuments a Lluís Companys a diferents localitats catalanes, el Pi de les Tres Branques o l'escultura d'homenatge a la Primera consulta per a independència a Arenys de Munt.

Aquesta icona de la ciutat de Barcelona, que va ser consentida i promoguda pel règim franquista, va ser creada el 1966 per Josep Cañas i Carles Amadon. L'obra ser inaugurada per l'alcalde franquista Josep Maria de Porcioles el mateix dia que el Parc d'Atraccions de Montjuïc.

El casal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) del districte de Sants-Montjuïc va denunciar el fet, a través de les xarxes socials.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid