Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
XENOFÒBIA
Detingut “l’immigrant desbocat” de Lleida

El portal ultradretà espanyol “Mediterráneo Digital” va afirmar que els atacs a cinc persones de Lleida eren obra d’un “immigrant desbocat”. És molt probable que els atacs hagin estat motivats per qüestions racistes ja que el detingut (Alejandro Ruíz Vidal, de nacionalitat espanyola) té antecedents per haver atacat amb una arma blanca a un ciutadà d'origen colombià i està a l'espera d'un judici per aquests fets acusat d’agressió i racisme. Pels fets de Lleida se l'acusa d'agressió, xenofòbia i racisme.

24/09/2014 Drets i Llibertats

La Policia Local de Lleida va detenir ahir dimarts el presumpte autor de cinc apunyalaments que es van produir a la ciutat durant el dia anterior. El detingut (que s'ha autoinculpat) és un alumne de medicina que estudia a la ciutat i és natural de Logronyo. És molt probable que els atacs hagin estat motivats per qüestions racistes ja que el detingut (Alejandro Ruíz Vidal, de nacionalitat espanyola) té antecedents per haver atacat amb una arma blanca a un ciutadà d'origen colombià i està a l'espera d'un judici per aquests fets acusat d’agressió i racisme. Pels fets de Lleida se l'acusa d'agressió, xenofòbia i racisme. Dels quatre ferits ingressats a l'Hospital Arnau de Vilanova, dos són a la planta de cirurgia i els altres segueixen a l'UCI.


Dilluns el diari digital “Mediterráneo Digital” va publicar un article titulat “Un inmigrante desbocado apuñala a 5 personas en las calles de Lérida” on s’intentava relacionar els atacs amb la immigració. El diari “Mediterráneo Digital” (que es finança en part gràcies als diners que rep per publicar anuncis de diversos organismes públics i ministeris espanyols) està dirigit per l’ultradretà de Barcelona Edgar Sánchez Agulló i gairebé cada dia publica articles xenòfobs. Dilluns va ser el citat article de “l’immigrant desbocat” de Lleida on s’intentava relacionar delinqüència i immigració i dimarts un article titulat “Pakistanís por la independencia: 'Madrid nos roba, votaremos sí-sí” on s’intentava ridiculitzar els contactes entre els musulmans paquistanesos de Barcelona i el sobiranisme català. Avui la web ha publicat l'article titulat "Nous catalans promete el paraíso a los musulmanes que apoyen la independencia de Cataluña" il·lustrat amb una fotografia d'Àngel Colom acompanyat d'uns ciutadans d’origen sikh.  Ultimament  el periodisme relacionat amb l’ultradreta espanyola intenta trobar proves d’unes suposades connexions entre l’independentisme català i l’islamisme. Un exemple d’aquestes “investigacions periodístiques” fou una fotografia que va piular el periodista del diari ABC Romualdo Maestre on es veien persones amb indumentària musulmana amb estelades i que va resultar ser una barroera manipulació d’una fotografia d’un míting islamista a la qual es van afegir algunes estelades amb fotoshop.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid