Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Intoxicació mediàtica
El grup ultradretà Manos Limpias denuncia dos Mossos per "terrorisme"

La denúncia es basa en una notícia sensacionalista d'El Mundo segons la qual en una població de l'Anoia alguns Mossos han participat en activitats recreatives d'airsoft o paintball ((jocs amb munició simulada de boletes de tinta)

13/09/2014 Política

Manos Limpias ha presentat una denúncia contra dos suposats agents Mossos d'Esquadra per un delicte de "tinença il·lícita d'armes i municions (article 563)" i delicte de "terrorisme" (article 577); també han denunciat el Cap dels Mossos d'Esquadra, per encobridor, "col·laborador i còmplice" d'uns delictes basats en una narració periodística d'El Mundo.

La denúncia, basada en una notícia sensacionalista del diari madrileny, amb data d'aquest passat 9 de setembre i amb el títol "Mossos independentistas, en cursos de tácticas de guerra." "La Generalitat permite que extra oficialmente, agentes de élite sean instruidos por mercenarios británicos", exposa que dos membres pertanyents al grup d'elit UCRO (Unitat Central de Recursos Operatius) dels Mossos d'Esquadra, haurien fet unes "gestions per adquirir armes alienes a la dotació de la policia catalana." I concreta que es tractaria d'un rifle d'Assalt SA VZ58, cartutx 762 per 39, dissenyat i fabricat a la República Txeca.

Segons aquest relat de fantasia, els Mossos del cos d'elit pretenien utilitzar aquest nou armament per realitzar pràctiques conjuntament amb persones "afins al rupturisme", ja que sóc coneguts com a membres del partit Estat Català i, segons el mateix relat, estarien "assessorats per experts britànics que haurien participat en la guerra de Kosovo."

Per reblar més el clau, seguint la informació d'El Mundo la denuncia del grup ultradretà apunta que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) està vinculada a través d'una sectorial cívica amb la suposada "associació delictiva" que formarien els agents dels Mossos.

Les acusacions es basen en l'ús de diverses targetes de telèfon "registrades a nom d'altres persones" i que els membres d'aquest grup realitzen pràctiques de tir amb munició real una localitat de l'Anoia, amb una instrucció militar en instal·lacions condicionades i dedicades a les "pràctiques d'activitats recreatives per a militars." Que es  tracte, en definitiva, de jocs d'airsoft o paintball (jocs amb munició simulada de boletes de tinta, que es practica lliurement a través de moltes empreses d'esbarjo).

Manos Limpias també acusa els responsables governamentals de la Generalitat de la CAV, ja que "els responsables dels Mossos d'Esquadra i de la Conselleria d'Interior, són coneixedors d'aquests fets."

"Els Mossos van jurar la Constitució i no tenen competències"

A la fonamentació jurídica de la denúncia (amb una clara intenció política) insisteixen que els Mossos d'Esquadra no tenen potestat per a controlar les armes que es fan servir en aquestes pràctiques (sense informar que es tracta d'armes simulades que disparen tinta), ja que el control d'armes està sota el control únic de la Guàrdia Civil segons la legislació vigent.

També insisteix en el fet que els agents dels Mossos d'Esquadra prometen l'acatament a la Constitució de 1978, com a norma fonamental de l'Estat Espanyol i el cos dels Mossos és "un instrument armat de naturalesa civil", sense cap competència en l'àmbit del control d'armes al país.

Per altra banda, l'escrit insisteix ne el fet que la Constitució espanyola "estableix clarament que està prohibit les associacions de caràcter paramilitar", tot obviant que es tracta d'armes simulades circumscrites a una activitat esportiva tancada. Manos Limpias no té en compte, però, que el principal grup paramilitar i ultra a l'Estat espanyol són les Germandats de Legionaris, que sí desfilen amb armament reglamentari, fan ostentació de simobologia feixista i els membres de les quals han parcipat reiteradament en tota mena de delictes d'odi, crims de gènere, tràfic de drogues, assassinats, robatoris, etc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid