Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
El director de la Guardia Civil, amb una joventut ultradretana i violenta

Una notícia posa de manifest la joventut ultra d'Arsenio Fernández de Mesa, antic Delegat del Govern espanyol a Galícia i actualment director de la Guàrdia Civil. De jove va participar amb els grups feixistes que realitzaven atemptats i escampaven el terror al Ferrol

16/02/2014 Política

El digital ElPlural.com ho va explicar a la seva notícia, tot i que la denúncia del passat feixista de l'actual director del cos militar ja es coneixia a la xarxa des feia temps, denunciat per persones que havien seguit la trajectòria de Fernández Mesa.

A la notícia "El nuevo director general de la Guardia Civil tiene su propio historial ‘de antecedentes’" s'explica que els antics alumnes de l'Institut Concepció Arenal del Ferrol que van coincidir amb ell en els anys 70 recorden el seu passat ultra i violent, i la participació a les "caceres" contra els dissidents del Ferrol i altres poblacions gallegues.

Descriu com a l'Institut els dilluns s'hi reunien els caps joves dels grups ultres, vestits amb camises blaves, boines, corretjams... per preparar atemptats contra persones d'ideologia progressista o galleguista. Eren els anys anteriors a la mort del General Franco i de la primera "Transició", en què la ultradreta va escampar el terror amb total impunitat.

L'article descriu que "Durant els caps de setmana "patrullaven" per les discoteques i les zones de reunió dels joves del Ferrol, reptant i enfrontant-se a qui per la seva aparença, o perquè coneixien la seva ideologia, no els agradaven. Un assidu d'aquestes trobades, no dels menys significats, era Arsenio Fernández de Mesa, a qui tots coneixien com "Cuco", un jove que destacava per les seves maneres."

També explica que Fernàndez Mesa i els joves cadells feixistes del Ferrol van actuar amb violència com a forces de xoc per impedir les protestes contra la construcció d'un monòlit dedicat a Francisco Franco el 1977.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid