Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1984 Detenen 18 persones durant la Diada

1984 Detenen 18 persones durant la Diada

11/09/1984 Tal dia com avui

Durant una manifestació iniciada el migdia de l'Onze de Setembre de 1984 (que sortí de l'acte independentista del Fossar de les Moreres on assistiren milers de persones) Joan Herrera Joanmartí, fou detingut  quan intentava despenjar una bandera espanyola de l’edifici de la Hidroelèctrica de Catalunya al carrer dels Arcs, després de ser retingut pels guàrdies de seguretat de l’edifici i ser lliurat a  la policia. Arran de la detenció d’Herrera es produeixen estralls contra la façana de l’edifici (amb el llançament de dos còctels Molotov) i es detenen els manifestants independentistes Sixte Antic Martí i Santi Riera. 

A la tarda, a Girona, l'MDT va convocar un acte que aplegà un centenar de persones a la plaça Independència. A Barcelona, Antoni Vallejo Pellicer, Xavier Colomer, Albert Carreres Vidal, Joan Bassas Coll, Salvador Clarasó Pérez, Joan Ramírez Rofastes, Joan Portabella Blasi, David Brascó Julià, Sergi Mestre Pàmies, Francesc Magrinyà Mateo, Pere Boix Sala, Albert Roig Aloy, Pere Arcas Salas, Conrad Arcas Salas i Xavier Cabanes Fortea són detinguts a arran dels incidents produïts després de la manifestació convocada per diversos grups independentistes a la Ronda Sant Pere.

Joan Herrera Joanmartí va estar a la presó de la Trinitat més d'un mes i 6 dels detinguts van ser jutjats dos mesos després amb peticions de presó que arribaven als dos anys. Francesc Magrinyà Mateo (conegut en els ambients independentistes com Quelcom) no va ser empresonat però si brutalment apallissat per la policia després de provocar una commoció cerebral a un antidistrubis al qual va partir el casc amb un test de grans dimensions.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid