Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1983 Detenen 9 peresones durant la Diada

1983 Detenen 9 peresones durant la Diada

11/09/1983 Tal dia com avui
Cartell independentista de la Diada de 1983 Cartell independentista de la Diada de 1983

Joan Ridaura i Areu, Joan Vicenç Lleonart i García, Joan Basconau i Casaus, Joan Salvador i Arnau, Antoni Expósito i Camacho , Albert Aviso i Cruz, Antoni Céspedes i Pla, Xavier Arnecho Irigoyen i Frederic Escote i Suñé foren detinguts acusats de cremar 6 banderes espanyoles durant la Diada de l’Onze de Setembre de 1983. Diversos mitjans de comunicació espanyols van acusar Miquel Sellarès (Director General de Seguretat Ciutadana) de no fer res per evitar els “ultratges” a les banderes espanyoles ja que els fets es van produir molt a prop d’una guàrdia d’honor dels Mossos d’Esquadra.


Joan Ridaura i Areu i Antoni Expósito i Camacho foren empresonats a la presó Model de Barcelona d’on sortiren en llibertat després de pagar una fiança de 100.000 pessetes tot i que poc després la seva llibertat fou revocada i tornaren a ser ingressats a la presó d’on sortiren el mes d’octubre després de pagar una nova fiança de 400.000 pessetes. El gener de 1985 els dos foren condemnats a 6 anys de presó per aquest fets (Frederic Escote i Suñé fou condemnat a pagar 30.000 pessetes de multa).

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid