Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1984- Judici als independentistes detinguts durant la Diada d’aquell any

Judici als independentistes detinguts durant la Diada d’aquell any

19/12/1984 Tal dia com avui

El 19 de desembre de 1984 es realitzà el judici contra sis independentistes detinguts a la Diada d’aquell mateix any (algunes de les penes de presó que sol·licitava el fiscal arribaven als 2 anys de presó). Tot i que la notícia del judici publicada al diari AVUI (veure imatge) parlava de 13 detinguts, en realitat durant la Diada d’aquell any varen ser detingudes com a mínim 18 persones: Joan Herrera Joanmartí, Sixte Antic Martí i Santi Riera (detinguts al migdia) i Xavier Colomer, Albert Carreres Vidal, Joan Bassas Coll (petició de dos mesos de presó) , Joan Ramírez Rofastes, Joan Portabella Blasi, David Brascó Julià, Sergi Mestre Pàmies, Francesc Magrinyà, Mateo Albert Roig Aloy, Pere Arcas Salas (petició de dos mesos de presó), Conrad Arcas Salas (petició de dos mesos de presó), Xavier Cabanes Fortea (petició de dos mesos de presó) , Antoni Vallejo Pellicer (petició de dos anys de presó), Salvador Clarasó Pérez (petició de dos anys de presó) i Pere Boix Sala (detinguts després de la manifestació independentista de les 5 de la tarda).

Mentre es celebrava el judici el palau de Justícia va rebre una amenaça de bomba i es féu una manifestació independentista que reuní unes 500 persones.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid