Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
David Fernàndez: "S'ha acabat el temps de les imposicions. El referèndum és irrenunciable"

"CiU se situa fora de l'acord del 12 de desembre de 2013 i en contra del mandat popular quan afirma que acatarà la prohibició del TC" asseguren des del Secretariat Nacional de la CUP.

12/08/2014 Política
"S'ha acabat el temps de les imposicions. El referèndum és irrenunciable. El Parlament de Catalunya, amb la llei de consultes popular, s'ha dotat de l'eina legal per a fer el referèndum del 9 de novembre de 2014". D'aquesta manera ha reaccionat avui la CUP, per boca del diputat David Fernàndez, a les declaracions de la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, que assegura que el referèndum s'haurà d'ajornar si és prohibit pel Tribunal Constitucional espanyol. El diputat de la CUP assegura que "és inútil canviar la data del referèndum, l'Estat no canviarà en cap cas la seva actitud", per Fernàndez allò que cal és "obeir la democràcia per a desobeir la imposició, i desobeir la imposició per a obeir la democràcia. No es podem renunciar a la democràcia".

La CUP veu amb molta preocupació els missatges que es llancen des de CiU i exigeix un posicionament clar de totes les forces polítiques que el 12 de desembre de 2013 van acordar la data de la pregunta. "CiU se situa fora de l'acord i en contra del mandat popular quan afirma que acatarà la prohibició del TC" assegura Marc Sallas, del secretariat nacional de la CUP. "Hem escoltat a ERC posicionar-se a favor de fer el referèndum tot i la prohibició, però ens preocupa que dirigents de CiU i membres del govern assegurin que s'haurà d'acatar la prohibició del TC o que ICV afirmi que el referèndum 'serà de pa sucat amb oli' si no hi ha el permís de l'Estat". "Aquestes declaracions estan fora de l'acord pel referèndum" alerta.

La CUP sempre ha defensat que el referèndum només era possible a través de la "desobediència civil i institucional", davant de les imposicions de l'Estat. Per aquest motiu la CUP participarà dels actes de la diada amb el lema "9N: guanyem el referèndum, guanyem la independència per canviar-ho tot."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid