Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
Vora 40.000 signatures en contra del consorci sanitari de Ponent i Pirineus

Demà, una cadena humana portarà les signatures mà en mà fins la Delegació de la Generalitat. La cadena es formarà a les 18:30h a Ricard Vinyes a la capital del Segrià

24/06/2014 Salut
La cadena humana començarà a les 18:30h a Ricard Vinyes i portarà les signatures mà en mà fins la Delegació de la Generalitat a Lleida La cadena humana començarà a les 18:30h a Ricard Vinyes i portarà les signatures mà en mà fins la Delegació de la Generalitat a Lleida

L'Assemblea d'usuaris i treballadors de la Sanitat Pública de Lleida, que ha esdevingut en pocs mesos en la  Marea Blanca de Lleida ha compatibilitzat ja 35.962 signatures per exigir la paralització del consorci sanitari de Ponent i Pirineus.

Amb aquest suport, la Marea Blanca convoca demà a tothom una onada (amb una cadena humana) a inundar simbòlicament els responsables del projecte amb els milers de signatures. La cadena humana començarà a les 18:30h a Ricard Vinyes i portarà les signatures mà en mà fins la Delegació de la Generalitat a Lleida.

Per a la Marea Blanca, el Conseller, els responsables polítics territorials i els alcaldes que han donat suport al nou ens només poden retirar el projecte i blindar que la sanitat de Lleida sigui 100% pública en la seva gestió, finançament, provisió i dret, i en el marc de l'estructura de l'ICS. Paral·lament a la cadena humana, el #JunyBlanc, que ja uneix 50 mobilitzacions i actes arreu de Ponent i Pirineus.

Recordem que la Marea Blanca denuncia la privatització i desmembrament de l'estructura sanitària a Ponent amb l'anunci del conseller Boi de cear un ens públic per gestionar l’Arnau, el Santa Maria i tots els CAP. Anunci que qualifiquen de "declaració de guerrra a la sanitat pública".

Segons la Maea Blanca, la Generalitat aposta per desmembrar l'Institut Català de la Salut a través d'entitats públiques subjectes al dret privat, com aquest consorci. "Mentre ens presenten aquesta via com la millor opció per millorar l'eficiència del sistema públic de salut ressonen els escàndols de corrupció (cas Crespo, cas Bagó) que han evidenciat la manca de transparència i la submissió a interesos polítics dels consorcis".

Aquest desmembrament de l'estructura sanitaria, segons la Maea Blanca, "és un dels principals objectius de la cúpula del Departament de Salut, a mans dels directius de la patronal del sector, la Unió Catalana d'Hospitals".

 


Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid