Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
La CUP demana al Síndic posicionar-se en relació el consorci sanitari de Ponent
23/05/2014 Salut
Gran mobilització a Lleida en defensa de la sanitat pública Gran mobilització a Lleida en defensa de la sanitat pública

La diputada de la CUP, Isabel Vallet, ha emplaçat Rafael Ribó a pronunciar-se sobre el procés de constitució d’un ens jurídic que aglutinaria tots els dispositius sanitaris de la demarcació de Lleida. A través d’una carta, Vallet li demana “determinar i escatir si aquesta decisió governamental pot contravenir i violar el dret ciutadà d’accés universal, gratuït i en condicions d’igualtat a la sanitat”. La diputada també s’ha reunit aquest dijous amb la Junta de Personal de l’Arnau de Vilanova i amb la d’Atenció Primària.

La carta entregada al Síndic de Greuges alerta “del procés de privatització de la sanitat pública catalana. El text explica que hi ha “indicis suficients” per creure que “el desmembrament de l’ICS en diferents entitats de gestió autònoma pot obrir la porta a què aquestes unitats sanitàries les gestionin tercers, no subjectes a dret privat”. Segons la diputada, aquest fet pot obrir la porta a la privatització de la sanitat catalana i “violar el principi d’igualtat i equitat” a l’hora d’accedir-hi. La carta alerta també que aquest procés de privatització pot empitjorar la situació actual on, “si bé l’accés equitatiu als serveis sanitaris d’atenció primària es satisfà amb més o menys garanties”, s’observa “el tancament de CAPs i una reducció dels serveis que s’hi presten”. Aquesta situació comporta “un augment exponencial de la inequitat” de l’atenció especialitzada i de les hospitalitzacions no urgents, “que afavoreixen les persones amb major poder adquisitiu, les quals poden permetre’s serveis sanitaris privats”.

Isabel Vallet també s’ha reunit amb la Junta de Personal de l’Arnau de Vilanova i amb la d’Atenció Primària per valorar les comissions de diàleg creades pel departament de Salut de la Generalitat. La diputada també s’ha interessat per la situació de la Marea Blanca de Lleida, que ja ha recollit 6.000 signatures “per exigir la paral·lització del consorci i demanar que qualsevol canvi es faci en el marc de l’ICS”.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid