Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Can Vies
Més de 4.000 signatures exigeixen l'alliberament del casteller Sergi Rubia

Aquest cap de setmana, membres de diverses colles castelleres del país han lluït distintius vermells a la camisa durant les actuacions, en solidaritat amb el casteller empresonat.

04/06/2014 Drets i Llibertats

Més de 4.000 persones han signat ja la petició en línia que demana l'alliberament de Sergi Rubia, el casteller de Barcelona empresonat després dels aldarulls de fa una setmana a Sants. Rubia va passar dos dies a la comissaria de les Corts fins que el jutge va decretar-ne presó preventiva per evitar que tornés a manifestar-se.

Segons el text de la petició, el casteller empresonat va participar a la cassolada d’aquell vespre i la posterior manifestació. Una vegada acabada, Sergi Rubia va entrar a un bar “fins que es calmés la situació”. Quan finalment va anar a buscar el metro, va topar amb les càrregues policials i “de forma aleatòria i sense fonaments, va ser detingut”.

La petició ha estat redactada per membres dels Castellers de Barcelona, la colla del detingut, i asseguren que s’ha fet servir Sergi Rubia com a “cap de turc” i que la decisió del jutge és “totalment desproporcionada”. La recollida de signatures s’està duent a terme a través d’aquest formulari de la plataforma Change.org, i ja ha estat subscrita per 3.800 persones.

Aquest cap de setmana, membres de diverses colles castelleres del país han lluït distintius vermells a la camisa durant les actuacions, en solidaritat amb el casteller empresonat. També la seva colla, els Castellers de Barcelona han penjat un vídeo a la xarxa on reclamen el seu alliberament.

Valora
Vídeos
CdB en suport amb el #SergiLlibertat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid