Can Vies
Més de 4.000 signatures exigeixen l'alliberament del casteller Sergi Rubia

Aquest cap de setmana, membres de diverses colles castelleres del país han lluït distintius vermells a la camisa durant les actuacions, en solidaritat amb el casteller empresonat.

04/06/2014 Drets i Llibertats

Més de 4.000 persones han signat ja la petició en línia que demana l'alliberament de Sergi Rubia, el casteller de Barcelona empresonat després dels aldarulls de fa una setmana a Sants. Rubia va passar dos dies a la comissaria de les Corts fins que el jutge va decretar-ne presó preventiva per evitar que tornés a manifestar-se.

Segons el text de la petició, el casteller empresonat va participar a la cassolada d’aquell vespre i la posterior manifestació. Una vegada acabada, Sergi Rubia va entrar a un bar “fins que es calmés la situació”. Quan finalment va anar a buscar el metro, va topar amb les càrregues policials i “de forma aleatòria i sense fonaments, va ser detingut”.

La petició ha estat redactada per membres dels Castellers de Barcelona, la colla del detingut, i asseguren que s’ha fet servir Sergi Rubia com a “cap de turc” i que la decisió del jutge és “totalment desproporcionada”. La recollida de signatures s’està duent a terme a través d’aquest formulari de la plataforma Change.org, i ja ha estat subscrita per 3.800 persones.

Aquest cap de setmana, membres de diverses colles castelleres del país han lluït distintius vermells a la camisa durant les actuacions, en solidaritat amb el casteller empresonat. També la seva colla, els Castellers de Barcelona han penjat un vídeo a la xarxa on reclamen el seu alliberament.