Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L’AE Dinamarca es presenta oficialment al Parlament danès
03/06/2014 Política
Assemblea Danmark Assemblea Danmark

Avui es presenta oficialment l’Assemblea Exterior de Dinamarca al Parlament danès davant els parlamentaris I la premsa local a la sala Groenlàndia. L’acte tindrà dues parts: la presentació del que és l’ANC i l’acció que desenvolupa l’AE Dinamarca per donar a conèixer el procés que viu Catalunya al públic nòrdic, a càrrec de Carlos Villaró Lassen, portaveu de l’AE Dinamarca. Villaró explicarà com un català d’origen danès que porta més de trenta anys vivint al país escandinau viu aquest moment històric.

La segona part la protagonitzarà l’aventurer, escriptor i orador danès, Hjalte Tin, qui recentment ha viatjat per Europa durant tres mesos per conèixer de prop els processos català i escocès i el renaixement dels diversos moviments nacionalistes i euroescèptics a Europa. Una de les conclusions de Tin després d’aquests mesos per Europa és la visió positiva i europeista del moviment català i escocès tan contrastada amb altres moviments nacionalistes europeus que promouen la por i l’aïllament.

’ANC Dinamarca va iniciar la seva activitat el mes de juliol passat, amb una reunió de treball, amb l’objectiu de preparar la Via Catalana que es va celebrar l’1 de setembre. Els organitzadors van decidir obrir un perfil a Facebook i a poc a poc la xarxa es va anar activant.

La convocatòria va ser un èxit, amb prop de cent vuitanta persones, i a finals de setembre es va fer un pas més i es va constituir formalment l’assemblea exterior. Actualment una vintena persones estan tirant endavant aquesta AE que està organitzada –coordinador, tresorer, secretari, responsable premsa– i que actua fent xarxa al país nòrdic amb prop de més de 25 simpatitzants.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid