Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Una víscera i dues til·les: radiografia de la presentació de l'entitat espanyolista

Jordi Borràs descriu en un article l'acte i la composició de membres provinents del món ultra i de l'unionisme en la presentació de la plataforma espanyolista que es va realitzar ahir al Teatre Victòria de Barcelona

24/04/2014 Política

El fotoperiodista i il·lustrador Jordi Borràs ha redactat un article al seu bloc en què descriu la composició de les personalitats que ahir van acudir a l'acte de l'entitat Societat Civil Catalana.

A l'article "Una víscera i dues til·les: la presentació de Societat Civil Catalana" Borràs explica allò que el fotoperiodista va copsar mentre realitzava la cobertura gràfica de la presentació de l'entitat unionista. Descriu la composició dels assistents poc heterogenis, més propis per aparença als de Ciutadans que als de PP. Un públic entre els qual l'exdelegat del Govern espanyol del govern Zapatero, Joan Rangel. Però també Santiago Abascal, secretari general del grup ultra VOX. O bé el president del Círculo Ecuestre Borja García Nieto.

Un acte enq què van intervenir Joaquim Coll, José Domingo i Josep Ramon Bosc, parlaments que es van realitzar en versió trilingüe, tal com exposa l'article (en català, espanyol i aranès).

I tal i com subratlla l'article de Borràs, en què també es van veure rostres menys coneguts de de l'espanyolisme i l'ultradreta, com mostren les fotos que acompanyen l'article, en què comprova com alguns dels falangistes que van boicotejar la consulta d'Arenys de Munt del 2009 es feien ahir presents a l'acte de la nova entitat espanyolista.

Precisament el fotoperiodista coneix de primera mà el cosmos estapanyolista i ultradretà, coneixement des del qual ha realitzat el projecte Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya. Es tracta d'un llibre que conté un centenar llarg de fotografies sobre l'espanyolisme fetes durant el període 2009-2014. Un document que anirà acompanyat d’una extensa introducció i de tres pròlegs especialitzats: un, sobre la catalanofòbia, l'altre, sobre la connexió entre l’espanyolisme i l’extrema dreta, i un tercer pròleg molt especial que explicarà al món el conflicte que vivim a Catalunya.


Qui és qui a l'espanyolíssima "Societat Civil Catalana"

Vilaweb.cat també ha dedicat un article a la composició d'aquesta plataforma unionista, en què també analitza la procedència dels seus membres. Indica que la nova associació unionista està registrada a un carrer dels "Aforers" de Ripollet, i els seus responsables actuals són com a president provisional Josep Rosiñol Lorenzo (Ripollet, 1970), un periodista de Libertad Digital; El professor de la Universitat Abat Oliva Javier Barraycoa (Barcelona, 1963), autor del llibre 'Cataluña Hispana' i 'Historias ocultas del nacionalismo catalán'; L'exdiputat de Ciutadans José Domingo Domingo (Barcelona, 1959); El fundador de la  plataforma espanyolista Somatemps, Josep Ramon Bosch i Codina (Santpedor, 1963), que és també Directiu de Sunster Iberia SL.; Isabel Porcel González (Manresa, 1987), una advocada de dret administratiu i urbanístic que havia treballat pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya; així com Joaquim Coll i Amargós, funcionari tècnic de la Diputació de Barcelona, que va intervenir juntament amb Domingo en la presentació de l'entitat al Teatre Victòria de Barcelona.

Valora
Vídeos
Vídeo del PP: Reunió amb representants de la "Sociedad Civil Catalana"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid