Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Promouen un manifest federalista signat pels unionistes que van crear el Foro Babel

L'MDT afirma que "és l'últim intent desesperat d'aquesta casta de vividors per evitar l'emancipació del nostre poble"

18/10/2012 Política

El manifest "federalista i d'esquerres" signat per un centenar de persones que alerta que la independència pot posar en perill la cohesió social a Catalunya compta amb el suport de destacats unionistes que l'any 1997 van signar un manifest del Foro Babel per l'ús del castellà al Principat.

Ho ha revelat el Moviment de Defensa de la Terra (MDT), que ha denunciat  que "l'unionisme pijo surt de l'armari disfressat de federalista". En un comunicat, l'organització afirma que "repassant la llista dels presumptes intel·lectuals signants del manifest pseudofedrealista, hom comprova la presència destacada d'alguns dels més insignes botiflers del nostre país".

És el cas de Ramon de España, Victoria Camps o Rosa Regàs, de qui diu que "van promoure una de les pitjors ofensives contra la llengua catalana creant l'anomenat Foro Babel, embrió del que després seria l'organització feixista espanyola Ciudadanos". 

Pel que fa a la resta de signants, destaca que són "assalariats de la sucursal espanyola del PSOE, especialment a través del mitjà unionista El Periódico o de les subvencions de diferents administracions controlades per aquest partit".

"De tothom és sabut que dos no es federen si un no vol"

L'escrit federalista fa una crida a les forces polítiques d'esquerres perquè "siguin valentes, escoltin la gent, facin un esforç pedagògic, s'atreveixin a parlar clar i apostin per explorar i explicar la ciutadania els camins d'un federalisme nou, desacomplexat i exigent amb l'Estat".

L'MDT, però, recalca que a hores d'ara la defensa del federalisme respecte l'Estat espanyol és "una estafa que reflecteix la veritable (i quasi nul·la) talla moral i intel·lectual dels promotors del manifest", ja que "de tothom és sabut que dos no es federen si un no vol".

"És l'últim intent desesperat d'aquesta casta de vividors per evitar l'emancipació del nostre poble" 

Per tant, considera que "la insistència en el federalisme de la quintacolumna pija i botiflera del país no és res més que l'últim intent desesperat d'aquesta casta de vividors per evitar l'emancipació del nostre poble i, de retruc, mantenir els seus estatus dins l'Estat que els sosté".

L'MDT anima el conjunt del poble català "a no deixar-se ensarronar pels cants de sirena de la pijeria pseudoprogressista i espanyolista" i a denunciar públicament "aquesta nova maniobra dels enemics de la nostra llibertat".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid