Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibres
"Plus Ultra", un nou projecte de micromecenatge que desemmascara l'espanyolisme a Catalunya
16/04/2014 Cultura

“Existeixen vasos comunicats entre l'espanyolisme i la ultradreta”. Amb aquesta contundent afirmació arriba el nou projecte del fotoperiodista Jordi Borràs, titolat Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya.

L'autor del reconegut Warcelona. Una història de Violència (Pol·len Edicions 2013) —llibre que ja ha encetat la segona edició— aposta ara per denunciar a través de fotografies que que no és gens casual que en pràcticament tots els actes organitzats en defensa de la unitat d’Espanya s’hi hagin trobat organitzacions o dirigents de l’extrema dreta espanyola a Catalunya. Plus Ultra posa sobre la taula qui organitza i capitaneja l'espanyolisme al carrer, i desmunta amb imatges el discurs de les organitzacions i partits espanyols que asseguren ser “no nacionalistes”.

Micromecenatge i recompenses internacionals

Jordi Borràs torna a apostar pel micromecenatge i per la plataforma totSuma, per fer realitat el seu segon llibre de fotografies. En aquesta ocasió però, les recompenses seran diferents i ajudaran a la projecció internacional de la realitat que es viu a Catalunya. En aquest sentit, aniran destinades a enviar el llibre als periodistes dels mitjans més influents del món. Què pensarà el cap de política d’internacional del The New York Times o la redacció del Der Spiegel quan vegin les fotografies de Plus Ultra i en llegeixin els continguts?

L'auge de la ultradreta i els seus còmplices a Catalunya podrà tenir ressò doncs, a nivell internacional, gràcies a les persones que col·laborin en el projecte amb les seves aportacions, però també el procés independentista que viu Catalunya arribarà d'aquesta manera a tots els racons del món. És per això que el llibre serà una publicació trilingüe (Català, Castella i Anglès).

Els primers detalls sobre Plus Ultra

El llibre conté un centenar llarg de fotografies fetes durant el període 2009-2014, organitzades per capítols i de manera cronològica. A més, el document anirà acompanyat d’una extensa introducció i de tres pròlegs especialitzats: un, sobre la catalanofòbia, l'altre, sobre la connexió entre l’espanyolisme i l’extrema dreta, i un tercer pròleg molt especial que explicarà al món el conflicte que vivim a Catalunya.

Pol·len Edicions serà novament l'encarregada de fer realitat aquesta nova obra de denúncia. Pol·len Edicions és una editorial que treballa sota criteris d’ecoedició i ecodisseny, és a dir, minimitza l’impacte ambiental de les seves publicacions i incorpora la motxilla ecològica en tots els seus títols. És el tercer títol de la col·lecció De l'ull al dit, especialitzada en fotografia documental. 

Més sobre l'autor

Fa anys que Jordi Borràs treballa de fotoperiodista i il·lustrador freelance. El 2013 va publicar la seva primera obra Warcelona. Una història de violència (Pol·len Edicions), un llibre de fotografies sobre la violència d'orígen polític als carrers de Barcelona i que ja ha arribat a la segona edició.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid