Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Conferència de l'Assemblea sectorial Cristians per la Independència a Sants

La sectorial  de Cristians per la Independència, constituïda bàsicament per membres catòlics d'obediència a Roma, recorda a la parròquia de Santa Maria de Sants que ser independentista "no és un pecat"

27/04/2014 Política

Ahir es va celebrar a la parròquia de Santa Maria de Sants la conferència de l'Assemblea sectorial Cristians per la Independència (ANC), a la seu del Centre Catòlic de Sants.

L'acte tenia com a lema "Església, autodeterminació i independència" i va comptar amb la paricipació de Concepció Huerta i Arnau Figueras, de Cristians per la Independència, presentats per M. Carme Planas, en nom de Sants-Montjuïc per la Independència.

M. Carme Planasva va recordar els antecedents de l'Assemblea Nacional Catalana als carrers, impulsant les consultes per la independència -l'assemblea territorial de Sants va néixer de la consulta del 10A, a Barcelona, de la qual s'han commemorat fa poc 3 anys. També va recordar el contacte constant per informar a tothom, per arribar a totes les entitats i a les esglésies, una tasca que dóna resultats com l'acte conjunt d'avui.

Huerta i Figueras va encetar el seu torn amb el record de Tito Vilanova, "un exemple d'integritat i de defensa del país."

Tant Concepció Huerta icom Arnau Figueras van deixar palesa la constatació que els últims anys han anat en augment dues mancances importants: l'una, la social, per la crisi econòmica; l'altra, la de poder, per la necessitat de decidir el futur nacional. També la conclusió que la millora social només serà possible si el poble català decideix, tot sol, el seu futur.

"No dogmàtics", però obedients a Roma

Els ponents van mantenir que ser independentista "no tensiona pas les creences religioses i, en canvi, reafirma la tasca social."  Davant els atacs de l'episcopat espanyol també va argumentar que "Hi ha una manera cristiana de viure la política, la família, les relacions i la pertinença a entitats com l'Assemblea."

En al·lusió a l'ús dogmàtic de la constitució espanyola, també, la sectorial de Cristians objecta que "és la norma jurídica la que ha de respondre a l'ètica i a la moral de la persona. Hi ha uns drets, com els Drets Humans, que són anteriors a la raó d'Estat. Per tant, defensar el nostre poble no només no és immoral, com s'ha dit, sinó que és un deure." Segons aquests cristians catòlics i amb obediència romana, per aquest raonament el Vaticà serà "dels primers a reconèixer l'Estat català independent quan hagi completat aquest procés, com ja va anunciar l'abat de Montserrat a final de gener."

Ser independentista "no és un pecat"

Cristians per la Independència va sorgir, segons els membres de la sectorial, per afirmar que ser independentista no és un pecat:  "En 300 anys, Espanya ha tingut prop de 10 constitucions, i cap no ha fet que Catalunya s'hi sentís integrada. Volem la independència --tergiversar la història, dient que Catalunya sempre ha format part d'Espanya, és considerar-nos esclaus--, i apel·lar a la guerra civil per oposar-s'hi és indigne d'un cardenal."

La conferència va culminar amb l'actuació de les corals Poble que Canta, Estel, Floresta i Sant Medir, a les quals s'ha unit el públic del teatre per cantar el "Virolai" i, en homenatge als Països Catalans, "La Balenguera", amb un record als manifestants de València. L'actuació va acabar amb el "Cant de la Senyera", crits d'Independència i "Els Segadors".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid